Web Analytics
Košarkaši Partizana izgubili od Real Madrida u Evroligi - BetaRS

Košarkaši Partizana izgubili od Real Madrida u Evroligi

Kosarka | Izvor: Beta | 10.10.2024 | access_time 22:55
Košarkaši Partizana izgubili od Real Madrida u Evroligi
Košarkaši Partizana izgubili su danas kao gosti od Real Madrida 86:93 (24:24, 23:26, 17:18, 22:25), u drugom kolu Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Karlik Džouns sa 15 poena, Sterling Braun i Vanja Marinković sa po 12 poena, i Tajrik Džouns sa 11 poena.

U ekipi Real Madrida najefikasniji su bili Serž Ibaka sa 15 poena, uz sedam skokova, i Ksavijer Rejtan-Mejs i Džanan Musa sa po 12 poena, dok je Fakundo Kampaco zabeležio osam poena, 11 asistencija i šest skokova.

Košarkaši Partizana započeli su utakmicu sa prednošću od 5:0, pošto je Mario Nakić prvo pogodio šut za tri poena, pa napad posle toga uhvatio skok u napadu posle promašaja Sterlinga Brauna, iznudio faul na šutu i pogodio oba slobodna bacanja.

Real Madrid je svoje prvo vođstvo na utakmici stekao šest minuta do kraja prve četvrtine, kada je Eli Endiaj pogodio trojku za 8:7.

Kapiten Partizana Vanja Marinković pogodio je šut za tri poena pet minuta do kraja prve četvrtine i  doneo svom klubu vođstvo 15:8.

Košarkaši Real Madrida su dosta grešili u napadu, gubili su loptu zbog gaženja aut linije i faulova u napadu, dok su košarkaši Partizana uspevali da blokadama i ukradenim loptama sačuvaju svoj koš.

Krilo Real Madrida Mario Hezonja pogodio je šut za tri poena četiri minuta do kraja prve četvrtine i smanjio prednost Partizana na 15:14.

Košarkaše Partizana je odlično služio šut za tri poena u prvoj četvrtini, pogodili su šest šuteva spolja iz deset pokušaja.

Plejmejker Real Madrida Fakundo Kampaco je na osam minuta do kraja druge četvrtine prvo pronašao Gabrijela Deka za koš pod faulom, pa je nedugo posle asistirao Ksavijeru Rejtan-Mejsu za pogođenu trojku, seriju Reala 13:2 i prednost 33:26.

Kampaco je krajem prve i početkom druge četvrtine odlično razigravao svoje saigrače, i za sedam minuta na terenu je zabeležio sedam asistencija.

Košarkaši Partizana su uspevali da prave mini serije i da smanjuju vođstvo Reala, ali svaki put kad bi došli blizu izjednačenja, košarkaši Real Madrida bi napravili svoju mini seriju i rezultatski se opet odvojili.

Bek Real Madrida Andres Felis je četiri minuta do kraja druge četvrtine morao da izađe iz igre zbog povrede noge.

Krilo Partizana Isak Bonga odlično je asistirao Tajriku Džounsu, koji je pobegao svom čuvaru Valteru Tavaresu, za zakucavanje pod faulom na dva minuta do kraja druge četvrtine. Džouns je promašio slobodno bacanje pa je prednost Reala je bila 46:42.

U poslednjem minutu druge četvrtine Partizan je napravio seriju 5:0 i smanjio prednost Reala na 48:47. Brendon Dejvis je prvo asistirao Braunu, koji je utrčao u reket, za polaganje, pa je Karlik Džouns pogodio šut za tri poena napad posle.

Centar Real Madrida Serž Ibaka uhvatio je skok u napadu posle promašene trojke Serhia Ljulja i poentirao uz zvuk sirene za prednost Reala 50:47 na poluvremenu.

Real Madrid je posle dve četvrtine uhvatio 20 skokova, dok su igrači Partizana zabeleželi 10 uhvaćenih lopti.

Centar Real Madrida Valter Tavares napravio je dva brza faula na početku treće četvrtine i zabeležio svoju četvrtu ličnu grešku.

Bek Real Madrida Džanan Musa pogodio je koš pod faulom i dodatno slobodno bacanje za prednost Reala 57:49 sedam minuta do kraja treće četvrtine.

Braun je pogodio šut za tri poena na tri minuta do kraja treće četvrtine i smanjio vođstvo Reala na 59:57.

Marinković je, posle već postignutih pet poena u trećoj četvrtini, izvukao faul na šutu za tri poena dva minuta do kraja treće četvrtine, pogodio dva slobodna bacanja i smanjio prednost Reala na 61:59.

Kampaco je upisao svoju 11. asistenciju odličnim dodavanjem za Deka, koji je pogodio koš pod faulom za prednost Reala 68:62.

Košarkaši Reala dosta su bolje počeli poslednju četvrtinu, nakon serije 10:0 posle nesportskog faula Marinkovića na Musi. Musa je doneo Realu prednost 81:66 na sedam minuta do kraja poslednje četvrtine, pošto je iz driblinga pogodio šut za tri poena preko Tajrika Džounsa.

Marinković i Tajrik Džouns su izašli iz igre na pet minuta do kraja utakmice, nakon što su obojica zadobili nezgodne udarce na terenu.

Plejmejker Partizana Karlik Džouns vezao je devet poena zaredom i na četiri minuta do kraja utakmice smanjio vođstvo Reala na 84:75.

Endiaj je pogodio trojku iz ugla da donese Realu prednost 89:75 sa tri minuta do kraja utakmice.

Centar Partizana Brendon Dejvis napravio je petu isključujuću ličnu grešku na dva minuta do kraja utakmice.

Plejmejker Partizana Frenk Nilikina pogodio je dve trojke na samom kraju utakmice i uspeo da spusti prednost Reala, koji je na kraju uspeo da privede utakmicu kraju u svoju korist.

Partizan je u prvom kolu Evrolige u Vitoriji izgubio od Baskonije 82:88, dok je Real Madrid u Minhenu izgubio od Bajerna 89:97.

Partizan će u narednom kolu 15. oktobra u Beogradu dočekati Bajern Minhen, dok će Real Madrid igrati u Vitoriji protiv Baskonije.

Teme