Web Analytics
Popović (SSP): Izgradnja fabrike otpadnih voda u Velikom Selu dogovara se bez tendera - BetaRS

Popović (SSP): Izgradnja fabrike otpadnih voda u Velikom Selu dogovara se bez tendera

Politika | 11.10.2024 | access_time 12:40
Popović (SSP): Izgradnja fabrike otpadnih voda u Velikom Selu dogovara se bez tendera
Foto: Beta/Milan Ilić
Izgradnja fabrike otpadnih voda u beogradskom naselju Veliko Selo dogovara se bez tendera,  ukazala je danas predsednice beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović.

"Nakon deset godina zamajavanja i brojnih dogovora sa Kinezima umesto fabrike za predradu otpadnih voda u Velikom selu, Beograđanima se kao u lošem vicu sada servira priča sa Francuzima", navela je Popović u saopštenju

Dodala da je "jedina konstanta" u tom projektu to što se posao dogovara bez tendera.

"Aleksandar Vučić, Goran Vesić i Siniša Mali još od 2018. godine obmanjuju ljude da se fabrika u Velikom delu gradi, a od fabrike ni traga ni glasa”, istakla je Popović.

Po njenim rečima, umesto nastavka projekta i povezivanja na Interceptor- tunel koji sakuplja otpadne vode, izgrađen za vreme dok je gradonačelnik Beograda bio Dragan Đilas, "naprednjačka vlast obustavila je izgradnju i odustala od evropskih fondova za zelene projekte, kako ne bi morali da poštuju stroga pravila i grade bez kombinacija i korupcije na koju su navikli".

"Dok se u beogradske reke svake godine izlije 60.000 olimpijskih bazena fekalija, SNS vlast kontinuirano pokazuje potpuni nemar prema Beograđanima, stavljajući sopstvene interese i lična bogaćenja ispred zdravlja ljudi i zaštite živitne sredine. Izgovori se smenjuju, od Kineza do Francuza, ali korupcija i kriminal ostaju, a za to će odgovarati pred slobodnim institucijama", kazala je Popović.

Teme