Web Analytics
Košarkaši Partizana pobedili Studentski centar u ABA ligi - BetaRS

Košarkaši Partizana pobedili Studentski centar u ABA ligi

Kosarka | Izvor: Beta | 12.10.2024 | access_time 18:10
Košarkaši Partizana pobedili Studentski centar u ABA ligi
Košarkaši Partizana pobedili su danas na gostujućem terenu u Podgorici Studentski centar 80:60 (23:17, 23:18, 12:15, 22:10), u četvrtom kolu ABA lige.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Karlik Džouns sa 19 poena, Ife Lundberg sa 13 poena i Brendon Dejvis sa 13 poena.

U ekipi Studentskog centra najefikasniji su bili Emir Hadžibegović sa 13 poena, Erik Nil sa 10 poena, uz pet asistencija, i Luka Bogavac sa 10 poena.

Oba tima su imali probleme u napadu na početku utakmice, Partizan je vodio 3:0 posle prvih tri minuta, a jedine poene postigao je Frenk Nilikina šutem za tri poena.

Košarkaši Studentskog centra nisu dozvolili Partizanu da stekne veliko vođstvo u prvoj četvrtini. Uspeli su da uhvate četiri skoka u napadu u prvoj četvrtini, dok košarkaši Partizana nisu imali nijedan.

Plejmejker Partizana Karlik Džouns vezao je deset poena zaredom za svoj tim na početku druge četvrtine. Pogodio je tri šuta za tri poena, od kojih je jedan bio pod faulom, i dodatno slobodno bacanje.

Karlik Džouns je dobrim dodavanjem pronašao Brendona Dejvisa, koji je odlično zakucao preko krilnog centra Studentskog centra Emira Hadžibegovića za prednost Partizana 40:29 na pet minuta do kraja druge četvrtine.

Košarkaši Partizana pogodili su sedam šuteva za tri poena iz 12 pokušaja, dok su igrači Studentskog centra od 11 šuteva spolja pogodili dva.

Trener Studentskog centra Petar Mijović isključen je sa utakmice na osam minuta do kraja treće četvrtine, nakon što je ušao u teren da se svađa sa sudijama.

Košarkaši Partizana vodili su sa 14 razlike u trećoj četvrtini, ali je Studentski centar napravio seriju 12:4 i smanjio prednost Partizana na 56:50 na tri minuta do kraja treće deonice.

Košarkaši Partizana nisu pogodili nijedan šut za tri poena u trećoj četvrtini.

Partizan je dosta bolje počeo poslednju četvrtinu i serijom 9:3 uspeo ponovo da stekne značajniju prednost.

Košarkaši Partizana su uspeli da održavaju prednost celu poslednju četvrtinu, i završili su utakmicu sa najvećom prednosti na utakmici od 20 poena.

Partizan je prvi na tabeli sa sve četiri pobede, dok je Studentski centar četvrti sa dve pobede i dva poraza.

Partizan će u narednom kolu igrati na gostujućem terenu protiv Zadra, dok će Studentski centar igrati u Novom Mestu protiv Krke.

Teme