Web Analytics
Đoković: Zadovoljan sam igrom u Šangaju - BetaRS

Đoković: Zadovoljan sam igrom u Šangaju

Tenis | Izvor: Beta | 13.10.2024 | access_time 13:05
Đoković: Zadovoljan sam igrom u Šangaju
Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan igrom na mastersu u Šangaju, ali da je Italijan Janik Siner bio bolji u današnjem finalu i da je zasluženo osvojio titulu.

"Moram da izrazim zahvalnost na podršci, navijači su neverovatni, među najstrastvenijim, zadovoljstvo je da budemo ovde. Čekaju nas ispred hotela, daju mnogo poklona, mnogo ljubavi. Zadovoljstvo je biti u Šangaju, imao sam mnogo uspeha na kineskom tlu tokom karijere, nisam igrao ovde pet godina i nedostajalo mi je. Igrao sam dobar tenis, čestitam Janiku, bio je predobar. Imao je izuzetnu godinu, zaslužio si ovo", rekao je Đoković posle meča.

Đoković je u finalu izgubio od Sinera 6:7, 3:6 i ostao je na četiri trofeja u Šangaju. Srpski teniser je prvi put u karijeri poražen u finalu mastersa u Šangaju.

On je čestitao Sinerovom timu, u kome su i dvojica Đokovićevih donedavnih saradnika i rekao da mu je drago što dobro rade.

Meč su, između ostalih, pratili i legendarni švajcarski teniser Rodžer Federer i Španac Karlos Alkaras.

"Lepo je videti Rodžera, nisam navikao da te vidim na tribinama, voleo bih da si na terenu. Ovo je verovatno prvi put da igram pred tobom, imao sam zbog toga dodatni pritisak. Sjajno je što je i Karlos tu, hvala vam što ste bili ovde", naveo je Đoković.

On je zahvalio svom timu na podršci i radu i dodao da je turnir u Šangaju jedan od najboljih turnira iz masters serije.

Siner je osvojio sedmu titulu u sezoni, od kojih treći masters.

On je posle meča pohvalio Đokovića.

"Lepo je videti da i dalje igraš neverovatan tenis, tako je iz godine u godinu. Takođe i ja poznajem tvoj tim, razmenili smo se. Radiš izuzetan posao, sve najbolje ti želim, da probaš da ostaneš zdrav naredne sezone i da te koliko god je moguće dugo gledamo na velikim pozornicama", rekao je Siner.

Prvi igrač sveta je zahvalio svom timu i rekao da je ovo bila izuzetna sezona.

"Ne znamo šta nas dalje čeka, ali moramo da napredujemo kao tim i ja kao igrač. Tek smo počeli, imam dva nova člana tima i jako sam srećan što su tu", dodao je on.

"Legende su u publici, a protiv jedne sam igrao, gde god da se okrenem vidim lgende. Pokušavam da održim korak. Podrška navijača je bila sjajna, svaki igrač je srećan što igra ovde, osećamo se kao kod kuće. Svi jedva čekamo da se vratimo, ja ću se sigurno vratiti sledeće godine", rekao je Siner.

Siner će završiti godinu na prvom mestu ATP liste i postao je prvi Italijan kome je to uspelo. 

On je osvojio 17. titulu u karijeri, četvrti masters u karijeri, a treći u sezoni.

Teme