Web Analytics
Kineske provincije pokrenule zajedničku kampanju za zaštitu ruta ptica selica - BetaRS

Kineske provincije pokrenule zajedničku kampanju za zaštitu ruta ptica selica

Svet | 14.10.2024 | access_time 12:05
Kineske provincije pokrenule zajedničku kampanju za zaštitu ruta ptica selica
Foto: Xinhua/Liu Wangmin
Kako u Kini počinje sezona selidbe ptica, provincije Hunan, Hubei, Điangsi i Guangdong, kao i autonomna regija Guangsi Džuang na jugu Kine, pokrenule su zajedničku kampanju za zaštitu ruta selidbe ptica.

Ova zajednička kampanja za zaštitu, koja ima za cilj očuvanje ptica i promociju održivog razvoja, zvanično je pokrenuta 11. oktobra u okrugu Lanšan u gradu Jongdžou u provinciji Hunan, piše Sihnua.

Kina je dom gotovo 1.500 vrsta ptica, od kojih su više od polovine selice. Četiri od devet glavnih svetskih ruta selidbe ptica prolaze kroz Kinu.

Ovih pet provincijskih regiona su ključne oblasti duž ruta selidbe ptica, što čini ovaj napor za zaštitu važnim korakom u kineskoj međuregionalnoj saradnji na zaštiti ovih ptica, rekao je Jan Đian, generalni sekretar Kineskog udruženja za očuvanje divljih životinja.

Pet provincija će uspostaviti zajednički mehanizam zaštite kako bi osigurali bezbednost ptica selica. Ovo će uključivati redovnu razmenu informacija, zajedničko sprovođenje zakona i upravljanje staništima, dok će se takođe promovisati tehnička saradnja i razvoj ekološki održivih ekonomskih aktivnosti.

Pet provincijskih regiona će zajedno raditi na jačanju inspekcija na ključnim mestima kao što su pijace, restorani i online platforme, i ciljati na ilegalni lo, potrošnju i trgovinu pticama selicama i njihovim proizvodima.

Stanice za nadgledanje biće postavljene na granicama provincija kako bi zaštitile ptice i pratile njihovu selidbu. Tokom vrhunca sezone selidbe, patrole će biti pojačane i biće uspostavljeni privremeni kontrolni punktovi kako bi se pojačale aktivnosti sprovođenja zakona. Takođe će biti preduzete dodatne mere za nadgledanje staništa ptica i otkrivanje potencijalnih bolesti.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Fudbal

Zelena Srbija

Hronika

Scena