Web Analytics
Tužilac Stefanović: Curenje informacija neće ugroziti postupak u predmetu 'Ribnikar' - BetaRS

Tužilac Stefanović: Curenje informacija neće ugroziti postupak u predmetu 'Ribnikar'

Društvo | 15.10.2024 | access_time 10:30
Tužilac Stefanović: Curenje informacija neće ugroziti postupak u predmetu 'Ribnikar'
Foto: Mile Gvozdenović
Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović izjavio je da se tužilaštvo trenutno suočava sa ugrožavanjem tajnosti postupka u predmeru "Ribnikar", ali da je optimista kada su u pitanju ishod tog postupka i istraga zbog curenja informacija.

"Nadam se da će povreda tajnosti postupka, popularno nazvana curenja informacija, kao jedan vid opstrukcije postupka, biti istražena do kraja, a odgovorni procesuirani u skladu sa zakonom", rekao je Stefanović za današnji list "Alo".

Kako je naveo, tužilaštvo se suočava sa kršenjem tajnosti postupka, u kojem je odlukom Višeg suda u Beogradu javnost isključena, drugim rečima, radi se o problemu curenja zaštićenih informacija ka javnosti.

"Lično smatram da to neće ugroziti sam postupak protiv okrivljenih jer tužilaštvo ima dovoljno dokaza za osuđujuću presudu", rekao je Stefanović, koji je podsetio da zakon nalaže da se javnost isključuje kada su oštećeni maloletnici.

On je ukazao da je predmet "Ribnikar" jedan od najsloženijih.

"Sa jedne strane imamo krivično neodgovornog učinioca, dete od 13 godina koje je ubilo devet svojih školskih drugova i portira škole, i ranilo još pet učenika i nastavnicu škole", rekao je Stefanović.

"Sa druge strane, na optuženičkoj klupi se nalaze njegovi roditelji i instruktori u streljani koji su optuženi za krivična dela u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom", dodao je Stefanović.

Teme