Web Analytics
U Raški za zaštitu životne sredine izdvojeno oko 36 miliona dinara u ovoj godini - BetaRS

U Raški za zaštitu životne sredine izdvojeno oko 36 miliona dinara u ovoj godini

Životna sredina | Izvor: Beta | 15.10.2024 | access_time 12:50
U Raški za zaštitu životne sredine izdvojeno oko 36 miliona dinara u ovoj godini
Opština Raška je za zaštitu i unapređenje životne sredine u ovoj godini izdvojila oko 36 miliona dinara, izjavila je danas članica kabineta predsednika te opštine zadužena za projekte i investicije Dušica Radoičić.

Ona je u emisiji Radia Sto Plus "Zeleni minuti" rekla da je realizovan projekat u oblasti energetske efikasnosti, ali i niz drugih koji se odnose na smanjenje i sprečavanje ekološkog zagađenja.

"Projekat kojim se podstiče energetska sanacija stambenih objekata realizuje se u poslednje tri godine u cilju smanjenja zagađenja vazduha, radili smo na unapređenju sistema upravljanja otpadnih voda, a u toku je i realizacija projekta izgradnje kanalizacione mreže u određenim delovima opštine", kazala je Radoičić.

Dodala je da se u Raški poslednjih deset godina organizuju akcije čišćenja grada u kojima se ručno prikuplja otpad na određenim lokacijama, a u saradnji sa resornim ministarstvom realizuje se i projekat pošumljavanja Sakovskog brda.

Ona navodi da je stanje životne sredina u Raški relativno dobro jer "opština nema toplanu i industrijska zona je planski odvojena od stambene, a glavna saobraćajnica prolazi kroz zaobilaznicu čime se smanjuje emisija štetnih gasova u samom centru".

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina