Web Analytics
Hemofarm i Univerzitet u Beogradu zajedno u promociji održivog razvoja u Srbiji - BetaRS

Hemofarm i Univerzitet u Beogradu zajedno u promociji održivog razvoja u Srbiji

Ekonomija | 15.10.2024 | access_time 17:25
Hemofarm i Univerzitet u Beogradu zajedno u promociji održivog razvoja u Srbiji
Foto: Beta/Milos Miskov

Univerzitet u Beogradu i kompanija Hemofarm danas su u Rektoratu potpisali Memorandum o saradnji u organizaciji izložbe o održivom razvoju i promociju ESG inicijativa u Srbiji.

Memorandum su potpisali rektor beogradskog Univerziteta Vladan Đokić i generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

Potpisivanjem tog memoranduma, kompanija Hemofarm i Univerzitet u Beogradu dogovorili su, između ostalog, zajedničku organizaciju sedmodnevnog ESG festivala u Studentskom gradu u Beogradu od 22. do 27. oktobra 2024. godine, na kojoj će biti predstavljena i prva multimedijalna interaktivna izložba posvećena održivom razvoju „STADA Expo“.

Đokić je rekao je da će taj festival omogućiti da studenti Univerziteta u Beogradu podignu svest i razumevanje o održivom razvoju, kao i da će unaprediti saradnju između akademskih, poslovnih i društvenih zajednica.

"Pozivam sve studente, a i širu javnost da posete ovu izložbu, kako bi videli nešto što do sada nisu imali prilike da vide u našoj zemlji. Ova izložba je na vrlo visokom tehnološkom nivou, i na neki način koncipirana tako da posetiocima bude što bliža. To je prava prilika da se naši studenti upoznaju sa najnovijim dostignućima u oblasti tehnološkog razvoja, a pre svega da podignu svoju svest i znanje o održivom razvoju", istakao je Đokić.

Generalni direktor Hemofarma naglasio je da ta kompanija već dugi niz godina radi na održivom razvoju.

"Veoma smo ponosni što se Univerzitet u Beogradu odlučio da napravi partnerstvo sa nama. Očekujemo odličan ESG festival sledeće nedelje u Studentskom gradu u organizaciji Hemofarma i Univerziteta u Beogradu, i pozivam što više studenata da posete ovaj festival, ali i sve ostale građane, predstavnike drugih kompanija, kao i brojne organizacije koje su zainteresovane da se upoznaju sa održivim razvojem na delu", poručio je Zeliger.

Teme