Web Analytics
Si Đinping apelovao na Fuđijan da preuzme glavnu ulogu u modernizaciji Kine - BetaRS

Si Đinping apelovao na Fuđijan da preuzme glavnu ulogu u modernizaciji Kine

Ekonomija | Izvor: Beta | 17.10.2024 | access_time 09:25
Si Đinping apelovao na Fuđijan da preuzme glavnu ulogu u modernizaciji Kine
Predsednik Kine Si Đinping pozvao je istočnu kinesku provinciju Fuđijan, tokom inspekcijske posete,  da odigra glavnu ulogu u modernizaciji zemlje, tako što će ostati posvećena svojim razvojnim ciljevima.

"Fuđijan treba da nastavi rad na ostvarenju većeg napretka kako bi ubrzao razvoj modernog ekonomskog sistema", rekao je Si koji je takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Centralne vojne komisije.

Si je tokom posete u utorak popodne, obišao i okrug Dongšan u gradu Džandžou, nakon 23 godine, te nije krio oduševljenje selom koje je pretrpelo ogromne promene, a tom prilikom Si je naveo da će kroz putovanje u novu eru, kineska sela zasigurno doživeti procvat.

Kineski predsednik je posetio i memorijalni centar Gu Venčang, inspirisan istoimenim bivšim šefom partije Dongšana. Si je ovom prilikom pozvao zvaničnike na svim nivoima da se ugledaju na Gua, ne bi li naknadno dobili priznanje od ljudi kojima služe.

Tokom posete Si je obišao i pilot zonu slobodne trgovine u Kini, u oblasti Sjamen, pozvavši lokalne vlasti da se prilagode situaciji, stalno promovišu institucionalno otvaranje te ostvare nova dostignuća na visokom nivou.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT