Web Analytics
Košarkaši Partizana pobedili Makabi Tel Aviv u Evroligi - BetaRS

Košarkaši Partizana pobedili Makabi Tel Aviv u Evroligi

Kosarka | Izvor: Beta | 17.10.2024 | access_time 22:30
Košarkaši Partizana pobedili Makabi Tel Aviv u Evroligi
  Košarkaši Partizana pobedili su danas u Beogradu Makabi iz Tel Aviva 91:79 (28:27, 14:19, 24:18, 25:15), u četvrtom kolu Evrolige.

Makabi je zbog rata na Bliskom istoku igrao utakmicu kao domaćin u Beogradu.
 
Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Sterling Braun sa 20 poena, Isak Bonga sa 14 poena i Frenk Nilikina sa 12 poena, dok je Aleksej Pokuševski zabeležio tri blokade.

U ekipi Makabija najefikasniji su bili Livaj Rendolf sa 19 poena, uz sedam skokova, Hasijel Rivero sa 15 poena, uz osam skokova,  i Džejlen Hoard sa 14 poena, dok je Tamir Blat zabeležio 10 poena, 9 skokova i 9 asistencija.

Oba tima su započela dobro utakmicu napadački, pa je rezultat posle tri minuta igre bio 9:9.

Makabi je napravio seriju 12:3 i stekao prednost 21:12 na četiri minuta do kraja prve četvrtine.

Partizan je potom napravio seriju 16:6, predvođen sa pet poena Ifea Lundberga i četiri poena Tajrika Džounsa, i završio prvu četvrtinu sa vođstvom 28:27.

Makabi je početkom druge četvrtine nastavio da napada preko Livaja Rendolfa, koji je na šest minuta do kraja druge četvrtine postigao svoj 17. poen i doneo Makabiju vođstvo 36:34.

Partizan je napravio seriju 8:0 i poveo 42:36 na četiri minuta do kraja druge četvrtine, ali je Makabi serijom 10:0 u poslednja četiri minuta završio drugu deonicu sa prednošću 46:42.

Makabi je posle dve četvrtine imao ukupno 27 skokova, od toga 14 u napadu, dok je Partizan od ukupno 13 skokova imao šest ofanzivnih.

Partizan je serijom 11:3, tokom koje su Tajrik Džouns i Lundberg iznudili po faul u napadu, poveo 53:49 na šest minuta do kraja treće četvrtine.

Vođstva su se menjala više puta do kraja treće četvrtine, ali je centar Partizana Brendon Dejvis pogodio koš pod faulom i dodatno slobodno bacanje u poslednjoj sekundi četvrtine, i doneo svom timu prednost 66:64 na kraju treće deonice.

Krilo Partizana Isak Bonga, koji je tada bio najefikasniji igrač svog tima sa 14 poena, zaradio je četvrtu ličnu grešku na samom početku poslednje četvrtine.

Partizan je u poslednjoj četvrtini povećao prednost i sa šest minuta do kraja utakmice vodio je 77:70.

Plejmejker Partizana Frenk Nilikina je prvo pogodio trojku iz ugla, da bi napad posle njegov saigrač Sterling Braun pogodio koš pod faulom i dodatno slobodno bacanje za prednost Partizana 83:75 na dva minuta do kraja utakmice.

Krilni centar Partizana Aleksej Pokuševski dva puta je izblokirao protivnika na kraju poslednje četvrtine.

Partizan je uspeo da održi prednost do kraja i mirno privede utakmicu kraju.

Partizan i Makabi Tel Aviv imaju po dve pobede i dva poraza.

Partizan će u narednom kolu u Beogradu dočekati Virtus iz Bolonje, dok će Makabi Tel Aviv igrati u litvanskom Kaunasu protiv Žalgirisa.

Teme