Web Analytics
Američka teniserka Danijel Kolins nastaviće da se takmiči i sledeće godine - BetaRS

Američka teniserka Danijel Kolins nastaviće da se takmiči i sledeće godine

Tenis | Izvor: Beta | 18.10.2024 | access_time 11:40
Američka teniserka Danijel Kolins nastaviće da se takmiči i sledeće godine
Deveta teniserka sveta Amerikanka Danijel Kolins najavila je danas da će nastaviti da se takmiči i sledeće godine, iako je prethodno rekla da će na kraju ove sezone završiti karijeru.

Američka teniserka rekla je u maju za Bi-Bi-Si (BBC) da je osnivanje porodice jedan od njenih najvećih ciljeva van tenisa, ali da ima endometriozu, koja može da utiče na plodnost.

"Danimal priča još nije došla do kraja. Vratiću se takmičenjima 2025. godine", navela je 30-godišnja Kolins na Instagramu.

Ona je rekla da je bila uzbuđena i da je želela da završi karijeru na visokom nivou ove godine i da "uskoči u sledeće životno poglavlje", ali da stvari nisu išle kako je planirano.

"Suočavanje sa endometriozom i plodnošću je ogroman izazov za mnoge žene i nešto čime se aktivno bavim, ali potpuno sam uverena u tim sa kojim radim. Samo će potrajati duže nego što sam mislila", dodala je Kolins.

Kolins će igrati na Junajted kupu u Australiji od 27. decembra do 5. januara.

Ove sezone igrala je dobro i osvojila turnire u Majamiju i Čarlstonu, ali se nije takmičila od 11. septembra i poraza u Gvadalahari.

"Iako u životu nema garancijam nadam se da ću nadograđivati zamajac iz ove godine i nastaviti da igram dok ne bude više izvesnosti oko plodnosti. Jedina garancija za sada će biti još nekoliko epskih mečeva", rekla je Kolins.

Teme