Web Analytics
U Pekingu održan Forum zemalja Globalnog juga - BetaRS

U Pekingu održan Forum zemalja Globalnog juga

Svet | Izvor: Beta | 18.10.2024 | access_time 15:30
U Pekingu održan Forum zemalja Globalnog juga
Uoči samita BRIKS-a 2024. godine, u Pekingu je  održan Forum Globalnog juga na temu "Mir, razvoj i bezbednost, zajednička izgradnja prosperitetnog sveta sa zajedničkom budućnošću".

Forum su 16. oktobra zajednički održali Odeljenje za međunarodnu vezu Centralnog komiteta KP Kine i Kineska medijska grupa.

Liu Điančao, direktor Odeljenja za međunarodnu vezu Centralnog komiteta KP Kine i Šen Haisijung, zamenik načelnika Odeljenja za publicitet Centralnog komiteta KPK i direktor Kineske medijske grupe, obratili su se video porukama.

Stručnjaci, predstavnici vlada, naučnici i predstavnici medija iz 76 zemalja sveta učestvovali su na forumu, onlajn i direktno.

Liu Đijančao je rekao da je kontinuirani razvoj i rast "Globalnog juga" težnja naroda južnih zemalja, koji čine većinu populacije sveta, ali i trend istorijskog razvoja. Kina je uvek delila zajedničku sudbinu sa zemljama sa Juga, i aktivan je zagovornik i važan učesnik u saradnji Jug-Jug, naveo je.

Kina će uvek blisko sarađivati sa zemljama sa Juga kako bi demonstrirala svoju ulogu kao "Globalni Jug", promovisala implementaciju Globalne razvojne inicijative, Globalne bezbednosne inicijative i Globalne civilizacijske inicijative, i okupila veće snage "Globalnog juga" radi promocije izgradnje zajednice sa zajedničkom budućnošću čovečanstva.

Šen Haisijung je naveo da "Globalni jug" zajednički napreduje i teži ka razvoju. CMG će izgraditi most i pojas za razmene i dijalog među zemljama "Globalnog juga" i pružiti mogućnost platformama instituta da pokažu svoj ravnopravni glas, dodao je.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika