Web Analytics
Lutovac (DS): Odgovornost u Srbiji ne postoji jer su na funkcijama lojalni vladajućoj partiji - BetaRS

Lutovac (DS): Odgovornost u Srbiji ne postoji jer su na funkcijama lojalni vladajućoj partiji

Politika | 18.10.2024 | access_time 18:20
Lutovac (DS): Odgovornost u Srbiji ne postoji jer su na funkcijama lojalni vladajućoj partiji
Foto: Beta/Milan Ilić
 Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je povodom današnje eksplozije u fabrici "Sloboda" u Čačku da u Srbiji "pojam odgovornosti ne postoji u rečniku političke kulture" i da mnoge stvari prolaze nekažnjeno jer su na ključnim mestima ljudi koji pripadaju okruženju Aleksandra Vučića i njegove stranke.

Lutovac je na televiziji N1 rekao da se na funkcije dolazi zbog lojalnosti, a ne profesionalnosti, a partija ne kažnjava one koji su joj lojalni.

Izjavu premijera Miloša Vučevića da fabrika Sloboda "nije poslastičarnica", ocenio je kao potpuno neprofesionlnu i neprimerenu, i da je zvučala isto kao kad je Vučić za fabriku u Lučanima rekao da "nije modna pista", što je znak da Vučić zadaje zadatke i modele ponašanja.

"Oni umesto da se koncentrišu na to da je potrebno utvrditi odgovornost, kažu da oni koji tu rade moraju da prihvate rizik. Ne, nego odgovorni moraju da spreče da se takve stvari dešavaju", rekao je Lutovac.

Na pitanje o najavljenoj rekonstrukciji Vlade Srbije, Lutovac je rekao da je nevažno da li će jedan nekompetentni ministar biti zamenjen drugim nekompetentnim ministrom i da je to samo pokušaj da u vladajućoj stranci "disciplinuju ljude u sopstvenim redovima".

Vučević je danas  rekao da se u fabrici Sloboda radi sa opasnim materijama koje zahtevaju pažnju i naglasio da to nije "rad u poslastičarnici", a najavio je i rekonstrukciju Vlade bez preciziranja kada.

Teme