Web Analytics
Ljajić: Razumemo navijače, ali igraćemo protiv Partizana - BetaRS

Ljajić: Razumemo navijače, ali igraćemo protiv Partizana

Fudbal | Izvor: Beta | 20.10.2024 | access_time 17:10
Ljajić: Razumemo navijače, ali igraćemo protiv Partizana
Kapiten fudbalera Novog Pazara Adem Ljajić rekao je danas da razume nezadovoljstvo navijača zbog toga što je taj tim kažnjen igranjem dve utakmice bez prisustva publike, ali da će on i njegovi saigrači izaći na teren protiv Partizana, u utakmici 12. kola Super lige Srbije.

On je na konferenciji za novinare rekao da, ko zna kojom po redu, kaznom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije nisu zadovoljni ni fudbaleri ni navijači i da se to dešava godinama.

"Devet godina u Pazaru nismo igrali pred navijačima protiv Crvene zvezde, četiri ili pet protiv Partizana. To su činjenice i to ljuti naše navijače koji su tražili da u ponedeljak ne igramo. Navijači, ipak, moraju da razumeju da mi ne snosimo krivicu zbog odluka Disciplinske komisije FSS, a ako se utakmica ne odigra možemo biti drastično kažnjeni. Ne možemo da se igramo da karijerama 25 momaka i sudbinom kluba", rekao je Ljajić.

Utakmica 12. kola Super lige Srbije Novi Pazar – Partizan igra se u ponedeljak od 16 časova na Gradskom stadionu.

Iskusni vezista, nekadašnji igrač Partizana, zatražio je razumevanje navijača.

"Mi navijače razumemo i podržavamo, ali moraju i oni nas. Nismo mi ti koji odlučuju o nekim stvarima. Zna se ko je kriv i čija je odgovornost. Ja ih ne znam i ne poznajem, ali ti ljudi moraju da se promene. Ovo je veliki klub sa armijom navijača, koji ne zaslužuju da budu sprečeni da dođu na stadion", istakao Ljajić i dodao da ih "niko nije prisilio da igraju protiv Partizana".

Njegov saigrač Ahmedin Ziljkić ocenio je da bi "neigranjem protiv Partizana stavili ključ u bravu".

"Mi se bavimo fudbalom. Šta god da uradimo, mi smo protiv nekoga. Ne možemo nečiju fudbalsku politiku da rešimo na ovaj ili onaj način. Mi i naše porodice živimo od fudbala. Samo bih želeo da nas navijači razumeju i podrže. Mi smo ni na nebu ni na zemlji, razmišljamo najmanje o utakmici", naveo je Ziljkić.

Nezadovoljstvo navijača razume i trener Novog Pazara Tomislav Sivić.

"Stav kluba je da se igra, a mi smo profesionalci. Ne znam da li u Srbiji postoji ovako iskrena ljubav navijača. Svuda idu s nama, pripremali su koreografiju za pamćenje. Molim ih da nas razumeju. Mi pričamo jedino na terenu - bez njih, ali za njih", izjavio je on.

Generalni sekretar Novog Pazara Fikret Međedović poručio je da u upravi kluba nisu srećni zbog kazne i da im je time budžet znatno oštećen, te da se "kažnjavanje dešava po ko zna koji put".

"Bilo je situacija tokom 2022. i 2023. godine kad smo brutalno pljačkani, kad su nam otimani bodovi. Prenoćili bismo i zaključili da odustajanje nije rešenje. Kazne poput devet bodova minusa, zabrane igranja za igrače od šest meseci do dve godine - to bi bio kraj. Možda bi nas i automatski spustili dva ranga niže, za primer", rekao je Međedović i dodao da će Novi Pazar protiv Partizana igrati u najjačem sastavu.

Teme