Web Analytics
Od sutra Festival održivog razvoja u Studentskom gradu u Beogradu - BetaRS

Od sutra Festival održivog razvoja u Studentskom gradu u Beogradu

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 21.10.2024 | access_time 13:40
Od sutra Festival održivog razvoja u Studentskom gradu u Beogradu
Foto: Hemofarm
Kompanija Hemofarm je najavila da se od sutra do 27. oktobra u Studentskom gradu na Novom Beogradu održava prvi ESG festival posvećen održivom razvoju, koji ta kompanija organizuje u sardanji sa Univerzitetom u Beogradu u cilju promovisanja ESG inicijativa u Srbiji.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger pozvao je studente, ali i ostale zainteresovane građane, predstavnike drugih kompanija, kao i brojne organizacije, da posete ESG festival i upoznaju se sa održivim razvojem na delu.

"Hemofarm već dugi niz godina radi na održivom razvoju i veoma smo ponosni što se Univerzitet u Beogradu odlučio da napravi partnerstvo sa nama", poručio je Zeliger.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić rekao je da će ovaj Festival omogućiti da studenti podignu svest i razumevanje o održivom razvoju, kao i unaprediti saradnju između akademskih, poslovnih i društvenih zajednica.

Kako je istaknuto, tokom Festivala biće organizovani paneli, okrugli stolovi, radionice i startap sajam, na kojima će učestvovati predstavnici kompanija, institucija i organizacija.

Pored toga, na platou Studentskog grada biće izložena prva interaktivna multimedijalna postavka posvećena održivom razvoju "STADA Expo", koja će biti otvorena za posete svakog dana od 10 do 18 časova.

U subotu, 26. oktobra, na Svetski dan održivog razvoja, studentima Univerziteta u Beogradu predavanje na temu "Veštačka inteligencija (AI) i ESG" održaće profesorka Vorton poslovne škole Univerziteta u Pensilvaniji i stručnjak za održivi razvoj i ESG parametre Đorđija Petkoski.

Istog dana, na Festivalu će biti prisutna i srpska atletičarka Ivana Španović.

Na Festivalu će, kako je najavljeno, učestvovati i ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja u Srbije Jelena Begović, rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, v.d. dekana Fakulteta političkih nauka u Beogradu Darko Nadić, kao i predstavnici brojnih kompanija, institucija, poslovnih i organizacija civilnog društva.

Teme

Povezane vesti

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori