Web Analytics
U Kini izgrađeno ili se gradi 47 centara za brzo rešavanje pitanja intelektualne svojine - BetaRS

U Kini izgrađeno ili se gradi 47 centara za brzo rešavanje pitanja intelektualne svojine

Svet | 21.10.2024 | access_time 15:05
U Kini izgrađeno ili se gradi 47 centara za brzo rešavanje pitanja intelektualne svojine
Liu Shuyan/Xinhua

Ukupno 47 nacionalnih centara za brzo rešavanje pitanja intelektualne svojine (IS) izgrađeno je ili je u fazi izgradnje širom Kine, kako zemlja jača zaštitu prava intelektualne svojine, saopštio je 17. oktobra vrhovni regulator za IS.

Kineska nacionalna administracija za intelektualnu svojinu (CNIPA) nedavno je odobrila osnivanje dva nova centra u gradovima Linhai i Jujao, u istočnoj kineskoj provinciji Džeđiang, prenosi Sinhua.Ov

Ta dva centra će pružati ubrzane usluge zaštite IS za modnu i industriju slobodnog vremena u Linhaiu i industriju plastičnih proizvoda u Jujaou, omogućavajući da se dizajnerski patenti u ovim sektorima prijavljuju i odobravaju u kratkom vremenskom roku, naveo je zvaničnik CNIPA.

"Ova inicijativa će pomoći u izgradnji specijalizovanog kadra za zaštitu IS, poboljšati efikasnost zaštite intelektualne svojine u sektoru robe široke potrošnje i stvoriti povoljno okruženje za inovacije i razvoj biznisa, čime će se podstaći rast malih i srednjih privatnih preduzeća" dodao je zvaničnik.

Razvoj ovih centara će dodatno privući istaknute dizajnere u oba regiona, poboljšati nivo dizajna proizvoda, podržati modernizaciju tradicionalnih industrija i doprineti visokokvalitetnom ekonomskom razvoju, ukazao je on.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Fudbal

Zelena Srbija

Hronika

Scena