Web Analytics
Sferopulos: Najbitnije je da se borimo za svaku loptu - BetaRS

Sferopulos: Najbitnije je da se borimo za svaku loptu

Kosarka | Izvor: Beta | 23.10.2024 | access_time 14:05
Sferopulos: Najbitnije je da se borimo za svaku loptu
Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je danas da je na predstojećoj utakmici Evrolige protiv Real Madrida najbitnije da se njegova ekipa bori za svaku loptu i za svaki posed, i da je igranje protiv Real Madrida na gostujućem terenu uvek teško.

"Igramo protiv Reala u Madridu, uvek je nezgodno tamo. Pripremili smo se, znamo šta treba da uradimo, najbitnije je da se borimo za svaki posed i za svaku loptu. Taktički je potrebno da radimo ono što smo trenirali i smislili, u napadu i u odbrani. Mislim da utakmica tamo prošle godine i ova sada nemaju nikakve konekcije, samo su ista imena timova. Real Madrid ima stil igre koji se ne menja uprkos promeni igrača. Igraju dosta brzo, imaju kvalitet na svakoj poziciji, imaju dosta različitih postavki, moramo da čitamo šta ce oni da rade i da igramo kako znamo", naveo je Sferopulos na razgovoru sa novinarima.

Crvena zvezda će igrati na gostujućem terenu protiv Real Madrida u četvrtak u 20.45, u petom kolu Evrolige.

Crvena zvezda će igrati bez centra Džoela Bolomboja, koji je zadobio povredu desnog kolena na utakmici ABA lige protiv Budućnosti u ponedeljak, a klub je kao zamenu doveo Filipa Petruševa, na pozajmicu iz Olimpijakosa.

"Igramo bez Bolomboja, rekao sam prošle nedelje da nismo na tržištu ali je presudan momenat bila njegova povreda. Pratili smo tržište sve vreme u slučaju neočekivanog, ali se nažalost neočekivano desilo. Menadžment je odlično reagovao i video da moramo da zamenimo Bolomboja. Očekujemo da je Petrušev spreman, biće mu potrebno vremena da nauči sistem, ali biće odmah u sastavu. Važno je imati domaće igrače, gde god da sam trenirao sam želeo da imam dobre domaće igrače, i mislim da nam Petrusev može dosta pomoći", dodao je Sferopulos.

Bek Crvene zvezde Ajzea Kenan rekao je da se raduje utakmici protiv Real Madrida i da misli da će Petrušev biti dobro pojačanje za njegovu ekipu.

"Očekujem da izađemo i da pokušamo da pobedimo utakmicu. Izaći ćemo sa taktičkim planom koji su treneri pripremili i jako se radujem da izadjem tamo, da se takmičimo i da probamo da pobedimo. Petrušev je dobar igrač za nas, igrao sam s njim prošle sezone u Olimpijakosu, radujem se što će doći", kazao je on.

Crvena zvezda ima tri pobede i poraz u Evroligi, dok Real Madrid ima dve pobede i dva poraza.




Teme