Web Analytics
Košarkaši Partizana izgubili od Virtusa u Evroligi - BetaRS

Košarkaši Partizana izgubili od Virtusa u Evroligi

Kosarka | Izvor: Beta | 23.10.2024 | access_time 22:45
Košarkaši Partizana izgubili od Virtusa u Evroligi
Košarkaši Partizana izgubili su večeras na svom terenu u Beogradu od Virtusa 69:70 (20:15, 17:17, 24:25, 8:13), u utakmici petog kola Evrolige.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio Tajrik Džons sa 20 poena, uz šest skokova i pet ukradenih lopti. Ife Lundberg postigao je 14 poena, kapiten Vanja Marinković 10, Sterling Braun osam, a Karlik Džons šest poena.

Italijansku ekipu predvodio je Vil Klajburn sa 27 poena, Ajzea Kordinije dodao je 12 poena uz 10 skokova, a Metju Morgan 10 poena.

Uz pet poena Brauna i dva poena Lundberga Partizan je poveo 7:1. Virtus je uzvratio sa četiri vezana poena, ali je Partizan dobrom odbranom i serijom 6:0, od kojih četiri vezana poena Marinkovića, poveo 13:5, a posle koša uz ličnu grešku Tajrika Džonsa sa 16:7.

Virtus je zatim vezao dve trojke, Klajburn i Morgan, a posle novog koša Klajburna ekipa iz Bolonje prišla je na pola koša, 15:16.

Partizan je imao problema u napadu, seriju Virtusa 8:0 prekinuo je Tajrik Džons poenima sa linije za slobodna bacanja, a prvu deonicu domaći tim završio je sa pet poena prednosti.

Partizan je počeo drugu deonicu trojkom Alekseja Pokuševskog, posle toga se mučio u napadu i Virtus je izjednačio na 25:25. Domaći su se vratili poenima Tajrika Džonsa i trojkom Brauna, a italijansku ekipu u igri je držao Klajburn.

Pet vezanih poena Lundberga u završnici poluvremena donela su Partizanu pet poena prednosti, 37:32.

U nastavku Partizan je čuvao prednost, a uz dve trojke kapitena Marinkovića i poenima Tajrika Džonsa ekipa je povela 52:43. Sa druge strane koševe je postizao Klajburn, a priključio mu se i Tornike Šengelija pa se Virtus približio u završnici 57:58.

Do kraja treće deonice poentirao je Karlik Džons i posle slobodnog bacanja Tajrika Džonsa Partizan je vodio 61:57.

Posle poena Karlika Džonsa Partizan je poveo četiri razlike, a on se ubrzo povredio i u bolovima je napustio teren. Šengelija je trojkom za 64:65 sprečio domaće da se odlepe, a Kordinije je sa dva slobodna bacanja doneo prednost Virtusu.

Italijanska ekipa je bila mnogo bolja u skoku ali nije uspevala da iskoristi lošu igru u napadu Partizana, koji je postigao samo četiri poena sve do trojke Lundberga za vođstvo 68:66, minut i 50 sekundi pre kraja.

Domaći su u sledećem napadu dobro odigrali odbranu, ali je ponovo Virtus bio bolji u skoku i obezbedio novi napad posle kojeg je Klajburn izjednačio.

Lundberg je zatim pogodio jedno slobodno bacanje, a njegova ekipa je na drugoj strani ponovo odigrala dobru odbranu, ali nije iskoristila novi napad. Virtus je poveo poenima Klajburna 12,5 sekundi pre kraja.

Lundberg nije postigao poene pod košem, Virtus je imao poslednji napad, ali je odmah Frenk Nilikina ukrao loptu i šutnuo za tri poena, ali je promašio ceo koš.

Partizan sada ima dve pobede i tri poraza, a Virtus je ostvario prvu pobedu ove sezone u Evroligi.

U šestom kolu 30. oktobra Partizan će dočekati Monako, a Virtus će biti domaćin Bajernu iz Minhena.

Teme