Web Analytics
Trener Virtusa: Nismo odigrali savršeno, pobeda protiv Partizana veliki podsticaj - BetaRS

Trener Virtusa: Nismo odigrali savršeno, pobeda protiv Partizana veliki podsticaj

Kosarka | Izvor: Beta | 23.10.2024 | access_time 23:05
Trener Virtusa: Nismo odigrali savršeno, pobeda protiv Partizana veliki podsticaj
Trener košarkaša Virtusa Luka Banki rekao je da njegova ekipa nije večeras odigrala savršeno protiv Partizana, ali da je zadovoljan prvom pobedom u Evroligi, koja će biti veliki podsticaj za nastavak sezone.

"Teška utakmica, važna pobeda, uložili smo veliki trud, posle četiri uzastopna poraza bili smo pod pritiskom, ali pokazali smo jaku želju da odigramo dobro i takmičimo se u posebnoj atmosferi. Uneli smo mnogo energije, spustili smo procenat najbolje trojkaške ekipe u ligi, pobedili smo u borbi za skok. Na kraju smo imali malo sreće posle izgubljene lopte. Ovu utakmicu i pobedu ćemo iskoristiti kao podsticaj za nastavak sezone", rekao je Banki na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Košarkaši Virtusa pobedili su u Beogradu Partizan 70:69 u petom kolu Evrolige i ostvarili prvu pobedu ove sezone u Evroligi.

"Utakmica je bila veoma teška, nismo igrali savršeno. Ako pogledate brojke samo 25 odsto za tri poena, 15 izgubljenih lopti, nije bila lepa utakmica ali to su bila dva tima koja žele da se bore i takmiče. Impresivno je što smo primili samo osam poena u poslednjoj četvrtini od kojih je nekolicina bila sa linije za slobobda bacanja", naveo je Banki.

"Radimo na tome da postanemo bolji, verujemo da ima još prostora da napredujemo. Nemam ciljeve, samo da učinim ovaj tim bude bolji pre subote i to je pravac u kojem idemo od prvog dana. Moramo da se oslonimo na naš DNK i nadam se da će naše samopozdanje biti veće posle večerašnje utakmice", dodao je trener italijanske ekipe.

U sledećem kolu 29. oktobra Virtus će dočekati Bajern iz Minhena.

Teme