Web Analytics
Potpisano još 209 ugovora sa dobitnicima seoskih kuća sa okućnicom - BetaRS

Potpisano još 209 ugovora sa dobitnicima seoskih kuća sa okućnicom

Ekonomija | Izvor: Beta | 24.10.2024 | access_time 15:15
Potpisano još 209 ugovora sa dobitnicima seoskih kuća sa okućnicom
U Ministarstvu za brigu o selu danas je potpisano još 209 ugovora sa dobitnicima seoskih kuća sa okućnicom, a nove žitelje dobiće sela u 66 opština i gradova, od Šida i Kikinde, preko Aranđelovca i Valjeva, do Pirota i Dimitrovgrada.

"Ove kolone od gotovo 800 ljudi – muškaraca, žena i dece služe na čast i ponos Srbiji. Došli su iz najrazličitijih delova Srbije iz zajedničkih domaćinstava, iznajmljenih stanova i privremenih i preskupih smeštaja. Danas se vraćaju uzdignute glave kao vlasnici sopstvenih, dugoželjenih domova. Krov nad glavom u delu Srbije koji su sami izabrali označiće njihov novi početak", rekao je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, objavilo je ministarstvo.

Kako je navedeno, mladi parovi, koji su dobili kuće, svesni su značaja ove životne prekretnice.

"Tek smo dve godine u braku, suprug ima 31, ja 26 godina, a već smo rešili ovo najznačajnije životno pitanje. Želimo bar troje dece, a naša kuća je taman dovoljno velika. Kao i okućnica na kojoj ćemo se baviti poljoprivredom", rekla je Jovana Tepavac, koja se sa suprugom seli u Rusko selo kod Kikinde.

Rođena Beograđanka Ana Katić Marković zameniće prestoničku gužvu za miran negotinski kraj.

"Završila sam FON, radim u IT sektoru i to mi dozvoljava da biram odakle ću da radim. Suprug se bavi iznajmljivanjem kampera, a selo Vratna u koje odlazimo je idealno za ovaj turistički biznis", kazala je ona.

Među današnjim dobitnicima kuća je porodica sa šestoro dece iz Rume, nekoliko porodica je sa petoro i četvoro dece, a 11 porodica je sa po troje dece.

"Sada će svako dete imati svoju sobu, presrećni smo i uzbuđeni i mi i oni, već u subotu ćemo prespavati prvu noć u novom domu", kazali su Marija i Marko Jakšić koji se sa svoje četvoro dece sele u Crepaju kod Kovačice.

Javni konkurs za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom traje do 1. novembra, čime se ciklus za ovu godinu završava, a program će biti nastavljen početkom naredne godine.

Teme