Web Analytics
Ademola Lukman i Ašraf Hakimi na listi 10 nominovanih za nagradu najboljeg afričkog igrača godine - BetaRS

Ademola Lukman i Ašraf Hakimi na listi 10 nominovanih za nagradu najboljeg afričkog igrača godine

Fudbal | Izvor: Beta | 24.10.2024 | access_time 20:15
Ademola Lukman i Ašraf Hakimi na listi 10 nominovanih za nagradu najboljeg afričkog igrača godine
Nigerijski fudbaler Ademola Lukman i marokanski fudbaler Ašraf Hakimi nalaze se među 10 nominovanih kandidata za nagradu najboljeg afričkog igrača za 2024. godinu, prenela je danas Afrička fudbalska konfederacija.

Pored Lukmana i Hakimija, kandidati su i Ronven Vilijams (Južnoafrička Republika), Amin Guiri (Alžir), Edmond Tapsoba (Burkina Faso), Simon Adingra (Obala Slonovače), Šansel Mbemba (DR Kongo), Seru Girasi (Gvineja), Sufijan Rahimi (Maroko) i Vilijam Trost Ekong (Nigerija).

Lukman je ove godine sa reprezentacijom Nigerije osvojio srebrnu medalju na Afričkom kupu nacija, dok je sa Atalantom osvojio Ligu Evropa i bio izabran u najbolji tim takmičenja.

Hakimi, koji je završio na drugom mestu glasanja prošle godine, je ove godine sa Marokom osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, dok je sa Pari Sen Žermenom osvojio Kup Francuske i francusku ligu, i bio izabran u najbolji tim francuskog šampionata.

Dobitnik nagrade prošle godine Nigerijac Viktor Osimhen i Egipćanin Mohamed Salah, koji je završio na trećem mestu glasanja, se ne nalaze među kandidatima, kao ni dobitnik nagrade za 2022. i 2019. godinu Senegalac Sadio Mane.

Teme