Web Analytics
Fudbalski savez Saudijske Arabije raskinuo ugovor sa Robertom Mančinijem - BetaRS

Fudbalski savez Saudijske Arabije raskinuo ugovor sa Robertom Mančinijem

Fudbal | 24.10.2024 | access_time 20:20
Fudbalski savez Saudijske Arabije raskinuo ugovor sa Robertom Mančinijem
prt.scr youtube

Italijanski fudbalski stručnjak Roberto Mančini nije više selektor reprezentacije Saudijske Arabije, pošto je fudbalski savez te zemlje danas raskinuo ugovor sa njim.

Tu informaciju je Fudbalski savez Saudijske Arabije preneo putem društvene mreže X, a u objavi se navodi da je ugovor raskinut uz saglasnost obe strane.

Mančini je postao selektor reprezentacije Saudijske Arabije u avgustu prošle godine, potpisavši četvorogodišnji ugovor sa fudbalskim savezom te zemlje.

On je reprezentaciju Saudijske Arabije vodio na 20 utakmica, i na njima zabeležio osam pobeda, sedam remija i pet poraza.

Reprezentacija Saudijske Arabije je pod njegovim vođstvom došla do osmine finala Azijskog kupa gde je izgubila od Južne Koreje nakon izvođenja penala, a trenutno se nalazi na trećem mestu grupe C azijskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine, sa pet bodova posle četiri kola.

Mančini je kao selektor reprezentacije Italije osvojio Evropsko prvenstvo 2021. godine, kao trener Intera je osvojio tri uzastopne titule Serije A (2006, 2007, 2008), a vodio je i Mančester siti do njihove prve titule Premijer lige 2012. godine.

Teme