Web Analytics
PSŽ odbija da Mbapeu isplati 55 miliona evra po zahtevu Profesionalne fudbalske lige - BetaRS

PSŽ odbija da Mbapeu isplati 55 miliona evra po zahtevu Profesionalne fudbalske lige

Fudbal | Izvor: Beta-AFP | 25.10.2024 | access_time 14:05
PSŽ odbija da Mbapeu isplati 55 miliona evra po zahtevu Profesionalne fudbalske lige
Zajednička komisija za žalbe Profesionalne fudbalske lige (LFP) ponovo je danas zatražila od fudbalskog kluba Pari Sen Žermena (PSŽ) da njegovoj bivšoj zvezdi Kilijanu Mbapeu isplati 55 miliona evra zaostatka plate i bonusa, saopštili su danas izvori bliski tom dosijeu.

Finansijski spor se nastalvlja, jer s jedne strane Mbape odbija posredovanje, a sa druge PSŽ neće da isplati 55 miliona evra, naveli su isti izvori.

Odluka komisije LFP-a nije obavezujuća za klub, koji sada čeka odluku suda pred nadležnim pravosudnim organima. Mediji prenose da Mbape može da se obrati i Evropskoj fudbalskoj uniji (Uefa).

PSŽ je danas saopštio da se obraća pravosudnim organima, ali istovremeno pokušava da postigne vansudski dogovor sa Mbapeom.

Mbape i njegovo okruženje nisu danas reagovali na odluku LFP-a.

Pravna komisija LFP-a je ranije preporučila posredovanje u rešavanju spora, ali je to Mbape odbio i zatražio isplatu novca. LFP je potom naložio isplatu novca, a pošto je Mbape odbio posredovanje, PSŽ je reagovao ulaganjem žalbe Zajedničkoj komisiji za žalbe.

Razmatranje dosijea o tom sporu dolazi u kontekstu otvaranja istrage u Švedskoj o silovanju nakon što su Mbape i njegova pratnja posetili Stokholm pre dve nedelje. Švedski mediji navode da je zvezda u srcu istrage.

Švedsko tužilaštvo nije navelo nijedno ime, a sam Mbape ne zna da li je predmet istrage, saopštili su nedavno izvori bliski tom dosijeu. Mbape je u prvom reagovanju rekao da je u pitanju "lažna vest".

Teme