Web Analytics
Partizan pobedio Čukarički posle preokreta - BetaRS

Partizan pobedio Čukarički posle preokreta

Fudbal | Izvor: Beta | 26.10.2024 | access_time 18:15
Partizan pobedio Čukarički posle preokreta
Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu u Beogradu Čukarički 3:1, u 13. kolu Super lige Srbije.

Prednost Čukaričkom doneo je Mihailo Cvetković golom u 24. minutu, a izjednačenje Partizanu Bibras Natho pogotkom u 54. minutu iz penala.

Vođstvo Partizanu doneo je Aleksandar Filipović golom u 65. minutu, a konačan rezultat postavio je Aldo Kalulu pogotkom u 89. minutu.

Partizan je četvrti na tabeli sa 23 boda, dok je Čukarički šesti sa 19 bodova.

Partizan će u narednom kolu igrati u Bačkoj Topoli protiv TSC-a, dok će Čukarički u Beogradu dočekati Železničar iz Pančeva.

Partizan će pre duela sa TSC-om igrati u Novom Sadu protiv Mladosti GAT u Kupu Srbije, dok će Čukarički utakmicu istog takmičenja igrati u Ubu protiv Jedinstva.

Generalni sponzor Partizana Maks Bet (Max Bet) donirao je 17.156 evra za obnovu Stadiona Partizana, po evro za svakog navijača koji je bio u poseti na današnjoj utakmici.

Igralo se dosta ujednačeno na početku utakmice, oba tima su se mučila da kreiraju dobru šansu za pogodak.

Prednost Čukaričkom doneo je Mihailo Cvetković golom u 24. minutu. Zadnji vezni Čukaričkog Sambu Sisoko oduzeo je loptu vezisti Partizana Bibrasu Nathu na polovini domaćeg kluba, nakon čega je Lazar Tufegdžić odličnim poprečnim dodavanjem u peterac Partizana pronašao Mihaila Cvetkovića, koji je lako savladao golmana Aleksandra Jovanovića.

Napadač Partizana Nemanja Nikolić je u 41. minutu odličnim dodavanjem pronašao Ibrahima Zubairua na desnom krilu, ali je šut krilnog igrača Partizana bio izblokiran i lopta je izašla za korner.

Bek Partizana Mario Jurčević je u 43. minutu uputio udarac sa ivice kaznenog prostora Čukaričkog, ali je golman Nikola Mirković dobro odbranio.

Mihailo Cvetković je u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena pogodio stativu, nakon što je uputio udarac u donji levi ugao gola Partizana.

Sudija Milan Ilić dosudio je penal za Partizan u 52. minutu, pošto je defanzivac Čukaričkog Miladin Stevanović srušio Nemanju Nikolića u kaznenom prostoru nakon centaršuta krilnog igrača Partizana Alda Kalulua. Natho je dva minuta kasnije postigao gol iz jedanaesterca, šutem u donji desni ugao gola.

Tufegdžić je u 56. minutu posle driblinga na levom krilu uputio udarac ka golu Partizana, ali je Jovanović dobro odbranio.

Vođstvo Partizanu doneo je Aleksandar Filipović golom u 65. minutu. Jurčević je uputio centaršut iz kornera, a Filipović je odličnim udarcem glavom savladao golmana Mirkovića.

Partizan je počeo da igra agresivnije posle drugog gola, a Zubairov šut posle dobrog driblinga u 68. minutu bio je izblokiran.

Krilni napadač Čukaričkog Marinos Cionis je nakon sjajnog driblinga po levom krilu dodavanjem pronašao Uroša Miladinovića u sredini kaznenog prostora Partizana, ali je Miladinovićev šut završio preko gola.

Kalulu je nakon odličnog driblinga po desnom krilu dobrim centaršutom u kazneni prostor Čukaričkog pronašao nemarkiranog Đorđa Jovanovića, ali je udarac glavom Jovanovića sigurno odbranio Mirković.

Treći gol za Partizan postigao je Aldo Kalulu u 89. minutu. Vezista Partizana Pape Furer je sjajnim centaršutem sa levog krila pronašao Kalulua blizu gol linije Čukaričkog, a Kalulu je uspeo da progura loptu između nogu golmana Mirkovića.

Teme