Web Analytics
Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivi protiv Spartaka - BetaRS

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivi protiv Spartaka

Fudbal | Izvor: Beta | 26.10.2024 | access_time 20:00
Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivi protiv Spartaka
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na gostujućem terenu u Subotici Spartak 5:1, u meču 13. kola Super lige Srbije.

Strelci za Zvezdu bili su Silas u 18, Mirko Rodić u 41, Šerif Endijaje iz penaal u 51, Milson u 62. i Aleksandar Katai u 72. minutu.

Gol za Spartak postigao je Luka Bijelović u 58. minutu.

Zvezda je prva sa 34 boda, a Spartak je na 15. mestu sa devet poena.

U narednom kolu, Zvezda će u Beogradu dočekati Vojvodinu, dok će Spartak u Lučanima igrati protiv Mladosti.

Povela je Zvezda u 18. minutu golom Silasa. Nakon centaršuta Ilića, loše je reagovala odbrana Spartaka, lopta se odbila do druge stative gde se našao Silas i iz neposredne blizine zatresao mrežu.

U 41. minutu ponovo je centrirao Luka Ilić a najviši u skoku bio je Rodić i doneo Zvezdi dva gola prednosti.

Posle pet minuta igre u drugom delu Ćalasan je u svom šesnaestercu igrao rukom a sudija je pokazao na "belu tačku". Odgovornost je preuzeo Endijaje i sigurnim udarcem postigao treću gol za Zvezdu.

Spartak je smanjio zaostatak u 58. minutu. Udarac Todorovića je odbranio golman Zvezde Ilića, ali se lopta odbila do Bijelovića, koji je sa šest metara pogodio nebranjenu mrežu.

Četiri minuta kasnije Zvezda je ponovo stigla do tri gola prednosti. Silas je prošao po desnoj strani, lepo uposlio Milsona koji je prosledio loptu u gol.

U 73. minutu Aleksandar Katai je nakon centaršuta Radonjića glavom postigao svoj 117. gol u dresu Zvezde, i tako stigao na sedmo mestu na listi strelaca u klupskoj istoriji.

U istom terminu, Novi Pazar je na gostujućem terenu u Pančevu pobedio Železničar 1:0, golom Vladana Vidakovića u 16. minutu.

Teme