Web Analytics
Vinísijus nije doputovao u Pariz na dodelu Zlatne lopte - BetaRS

Vinísijus nije doputovao u Pariz na dodelu Zlatne lopte

Fudbal | Izvor: Beta-AP | 28.10.2024 | access_time 18:10
Vinísijus nije doputovao u Pariz na dodelu Zlatne lopte
Fudbaler Real Madrida Vinisijus Žunior gotovo sigurno neće prisustvovati večerašnjoj dodeli Zlatne lopte u Parizu, na kojoj će biti proglašeni najbolji fudbaler i fudbalerka u 2024. godini.

Vinisijus je jedan od glavnih favorita za osvajanje prestižne nagrade, ali posle informacije da on tokom dana nije doputovao u Pariz, spekuliše se da neće dobiti Zlatnu loptu.

Odluku da brazilski napadač ne doputuje u Pariz doneo je njegov klub, rekao je anonimni izvor blizak Vinisijusu za Asošiejted pres.

U svetskom fudbalu počeće nova era pošto ni Lionel Mesi ni Kristijano Ronaldo, koji su osvojili 13 trofeja, prvi put od 2003. godine nisu nominovani za Zlatnu loptu.

Jedan od favorita je fudbaler Mančester sitija i španski reprezentativac Rodri. On je snimljen kako na štakama dolazi na ceremoniju, pošto je prošlog meseca povredio prednje ukrštene ligamente kolena.

U ženskoj konkurenciji najveći favorit je fudbalerka Barselone i španske reprezentacije Ajtana Bonmati, koja je prošle godine osvojila nagradu.

Zlatnu loptu dodeljuje fudbalski magazin Frans fudbal od 1956. godine za fudbalere, a od 2018. godine za fudbalerke. U glasanju učestvuju novinari iz 100 najboljih zemalja na rang-listi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Teme