Web Analytics
Direktor Red Bula nije želeo da potvrdi da li će Peres ostati u ekipi - BetaRS

Direktor Red Bula nije želeo da potvrdi da li će Peres ostati u ekipi

Automoto | Izvor: Beta | 28.10.2024 | access_time 19:35
Direktor Red Bula nije želeo da potvrdi da li će Peres ostati u ekipi
Direktor Red Bula Kristijan Horner nije želeo da potvrdi da li će vozač Serhio Peres ostati u ekipi i u budućnosti.

Peres nije imao dobar trkački vikend u rodnom Meksiku, eliminisan je u prvom delu kvalifikacija, a u sinoćnjoj trci pogrešno je startovao, a zatim je imao kontakt za vozačem RB Lijamom Losonom i trku je završio na poslednjem 17. mestu.

Meksički vozač ima ugovor sa Red Bulom za 2025. godinu i Horner ga je podržao tokom letnje pauze da ostane u ekipi, ali čini se da se to promenilo četiri trke pre kraja šampionata.

"Čeko je ponovo imao užasan vikend. Ništa mu nije išlo dobro. On zna da je posao u Formuli 1 vezan za rezultate. Neizbežno je, kada ne postižete rezultate, onda su svi reflektori upereni na vas", rekao je Horner, preneo je danas Skaj.

Peres je osmi u šampionatu, a Red Bul je posle ubedljivog početka sezone sada pao na treće mesto u šampionatu konstruktora iza Meklarena i Ferarija. Italijanska ekipa je sinoć pretekla aktuelne šampione, pošto je Karlos Sainc pobedio, a Šarl Lekler zauzeo treće mesto.

Horner je rekao da će doći trenutak za donošenje "teške odluke".

"To (provera) je konstantno. Uvek je tu. Iz perspektive ekipe radimo sa njim koliko god možemo da ga podržimo. Mislim da smo uradili sve da ga podržimo, a tako ćemo nastaviti i u Brazilu. Ali dolazi trenutak u kome možete da uradite samo toliko", naveo je on.

Novinari su pitali Peresa da li je zabrinut da bi ovo mogla da bude njegova poslednja trka u Meksiku, a on je odgovorio odrično.

"Nula zabrinutosti, biću ovde sledeće godine. I probaću da pobedim pošto je to moj san", rekao je on.

Šampionat Formule 1 nastavlja se za vikend u Brazilu, a trka je na programu u nedelju od 18 časova.

Teme