Web Analytics
Obradović: Iza samoproglašenja Tepić za predsedavajuću Anketnom odboru stoji dogovor SNS i SSP - BetaRS

Obradović: Iza samoproglašenja Tepić za predsedavajuću Anketnom odboru stoji dogovor SNS i SSP

Konferencija za novinare predsednika Dveri Boška Obradovića o tome ko treba da bude na čelu Anketnog odbora održana je danas u Domu narodne skupštine.
FREE DOWNLOAD
 Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da iza najavljenog izbora potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić za predsedavajućeg skupštinskom Anketnom odboru za utvrdijivanje okolnosti dva masovna ubistva u Srbiji početkom maja, stoji ``dogovor`` SSP i Srpske napredne stranke.
``Za skoro godinu dana od formiranja novog saziva, Dveri su na sve načine učestvovale u komunikaciji i saradnji sa ostalim opozicionim strankama i u više navrata podržale predloge prozapadnih opozicionih poslaničkih grupa, od zahteva za sazivanje sednice parlamenta o utvrđivanju političke odgovornosti za tragedije s početka maja do zahteva za smenu ministra policije``, rekao je predsednik Dveri Boško Obradović.
 ``Međutim, kada smo mi predložili posebnu sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji, osim Narodne stranke niko iz prozapadne opozicije nije želeo da podrži taj zahtev. Odbili su i naš predlog za smenu kompletne Vlade a ne samo ministra policije. O svemu tome smo ćutali jer smo mislili da je važno jedinstvo opozicije da se smeni vlast``, rekao je lider Dveri.
Predsednik Dveri Boško Obradović je dodao da ``otvoreno sumnja`` da od ``čuvenog susreta`` predsednika Srbije Aleksandra Vučića i lidera SSP Dragana Đilasa, neposredno posle beogradskih izbora u aprilu prošle godine, postoji ``komunikacija i saradnja`` Srpske napredne stranke i Stranke slobode i pravde. ``Pozadina dogovora o formiranju Anketnog odbora je podrška SSP uvođenju sankcija Rusiji kad vlast bude prelomila da prekrši odluku Saveta za nacionalnu bezbednost a SSP zauzvrat očekuje povratak na vlast makar u Beogradu. To je pozadina izbora Marinike Tepić za predsednika Odbora``, ocenio je Obradović.
 Predsednik Dveri Boško Obradović je najavio da neće glasati za Mariniku Tepić već da će 28 poslanika ``državotvorne opozicije`` predložiti kandidata za predsednika Anketnog odbora jer im kako je dodao, to sleduje po pravdi i po svemu što se dešavalo u aktuelnom sazivu parlamenta