Web Analytics
Srpska asocijacija menadžera prvi put dodelila priznanje - Nagradu za poslovnu izuzetnost - BetaRS

Srpska asocijacija menadžera prvi put dodelila priznanje - Nagradu za poslovnu izuzetnost

Srpska asocijacija menadžera (SAM), koja ove godine slavi 18 godina postojanja, večeras je tradicionalno organizovala "Junski susret menadžera", na kome je prvi put dodelila nagradu za celokupno poslovno ostvarenje istaknutom lideru i menadžeru, Slobodanu Vučićeviću, osnivaču i prvom predsedniku SAM-a.

Nagrada za poslovnu izuzetnost otišla je u ruke menadžeru i poslovnom lideru koji je tokom svoje karijere kontinuirano ostvarivao izuzetne poslovne rezultate i postignuća, posebno kada je reč o razvoju poslovanja, pomeranja granica u biznisu, kao i preduzimanju poslovnih iskoraka, rečeno je na svečanosti.

Kako je istaknuto, njegov pozitivan uticaj na ekonomiju i poslovne zajednice Srbije i regiona je dugotrajan i značajan, a svojim doprinosom razvoju SAM-a i promociji menadžerske struke ostavio je neizbrisiv trag.

"Timski rad je najvažniji u svakom poslu, iz tog razloga ovu nagradu posvećujem svim mojim saradnicima", naglasio je Vučićević prilikom primanja nagrade.

Na "Junskom susretu menadžera" u Palati umetnosti "Madlena" sumirani su i rezultati u prvih šest meseci 2024. godini, ali i najavljeni planovi za naredni period.

Predsednik SAM-a Mihailo Janković osvrnuo se i na aktivnosti koje su realizovane u prvoj polovini godine, ne samo za članove, već i za širu poslovnu zajednicu.

Neke od njih su, kako je naveo, Forum menadžera posvećen najnovijim informacijama o biznis trendovima, ovoga puta i o budućoj ulozi ljudi u svetu veštačke inteligencije.

Predsednik SAM-a pomenuo je i inicijativu Menadžer SAM na dan, koju SAM realizuje u saradnji sa organizacijom "Dostignuća mladih" i pod kojom će vodeći menadžeri SAM-a ugostiti pobednike takmičenja učeničkih kompanija i pokazati im kako zaista izgleda jedan dan i posao menadžera.

"Želeli smo da učenicima iz srednjih škola pružimo autentični doživljaj radnog dana menadžera, radnog mesta i svih odgovornosti i obaveza koje oni podrazumevaju", poručio je Janković. {video1}

On je dodao da je ponosan što SAM ove godine obeležava svoje punoletstvo i što postoji i razvija se svih ovih godina.

"Činjenica da je iza nas 18 godina rada, sa više od 1.000 aktivnosti i da brojimo više od 500 članova, mene ispunjava ponosom što sam deo ove zajednice, pre svega, dobrih i odgovornih menadžera i lidera", ocenio je predsednik SAM-a.

Izvršna direktorka SAM-a Jelena Bulatović izjavila je da će odgovornost menadžera i kompanija prema životnom okruženju i dalje ostati u fokusu saradnju sa ministarstvom zaštite životne sredine u narednom periodu u cilju promocije zelene agende, zelene tranzicije, a posebno promocije najboljih praksi kompanija u ovom domenu.

Partneri Junskog susreta bile su kompanije "Tehnohemija" i "Sekopak", a gostima su se obratile predsednica Odbora direktora "Tehnohemije" Ivana Uljmanski i generalna direktorka "Sekopaka" Violeta Belanović.

Istaknuto je da unapređenje i razvoj menadžerske i šire poslovne zajednice preko deljenja znanja i iskustva, praćenje i podizanje svesti o aktuelnim trendovima i temama koje dominiraju tržištem i prikazivanje istih kroz različite dinamične formate za širu poslovnu i društvenu zajednicu, ostaju ciljevi SAM-a u godini obeležavanja jubileja.


CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE: