Web Analytics
Čadež: PKS spremna za saradnju sa novom Vladom Srbije - BetaRS

Čadež: PKS spremna za saradnju sa novom Vladom Srbije

 Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas da je ta privredna asocijacija spremna za saradnju sa novom Vladom Srbije i zahvalio na otvorenosti za dijalog sa privredom.

"Veoma nam je stalo da zajedno radimo jer tako ćemo najviše i da napravimo", poručio je Čadež na sedinci Skupštine PKS, kojoj je prisustvovao i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

Predsednik PKS rekao je da je jutros održana prva sednica Saveta za BDP i ocenio da je ovaj vid saradnje izuzetna prilika i da se razgovara o velikim poslovnim mogućnostima za privredu.

Kako je istakao, predloženo je pokretanje i drugih saveta, poput Saveta za digitalizaciju, resornih radnih grupa i radnih tela koja će se baviti konkretnim pitanjima privrede.

"Želimo da sa Vladom Srbije utvrdimo koje su to dodatne mere kada su u pitanju alati koje možemo da razvijemo, garantne šeme, podsticaji, mere podrške, kako bismo bili sposobni da radimo na velikim tržištima", rekao je on. {video1}

On je naveo da PKS kao ključne ekonomske izazove Srbije vidi borbu za održavanje konkurentnosti privrede, podršku domačim investitorima, digitalnu i zelenu transformaciju i nedostatak adekvatne radne snage i dostupnost izvora finasiranja.

Smatra da su šansa za privredu Srbije specijalizovana svetska izložba "EXPIO 2027", ali i otvaranje novih tržišta poput Kine, Egipta, UAE i drugih zemalja Azije i Afrike.

Čadež kao šanse vidi i primenu veštačke inteligencije, blokčejn tehnologiju, gejming industriju, kao i dalju integraciju regiona Zapadnog Balkana.

Na sednici Skupštine PKS usvojen je Izveštaj o radu za 2023. godinu i druge odluke važne za funkcionisanje jedinstvenog komorskog sistema.



CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE: