Web Analytics
U Beogradu otvorena Evropska kuća - BetaRS

U Beogradu otvorena Evropska kuća

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuele Žofre izjavio je danas da je Evropska kuća mesto susreta ljudi, ideja i kultura pod jednim evropskim krovom. ``Danas ne otvaramo samo vrata ove zgrade već otvaramo vrata mogućnostima, razmenama i vezama. Evropska kuća je više od prostora``, rekao je Žofre na otvaranju Evropske kuće u centru Beograda.
FREE DOWNLOAD
Ministarka Miščević rekla je u obraćanju na otvaranju da će se u tom prostoru razgovarati o evrointegracijama Srbije kako bi zajedno probali da nađu odgovore na pitanja i time bude ubrzan put Srbije ka članstvu. ``I dalje je veliki put pred nama i zato će Evropska kuća biti mesto našeg susreta, učenja, komunikacija, načina na koji komuniciramo proces evrointegracija i koristi za građane``, rekla je ona.
Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuele Žofre danas je zvanično otvorio ``Evropsku kuću`` u centru Beograda. Prisutnima je predstavljen i umetnički rad – oslikana maketa kuće koja simbolizuje zajedništvo, a u kojem je učestvovalo šest umetnika iz Srbije i EU uz specijalnu muzičku podlogu kompozitora poreklom iz Ukrajine i Srbije.