Web Analytics
Današnje autokrate na vlast dolaze izbornim manipulacijama - BetaRS

Današnje autokrate na vlast dolaze izbornim manipulacijama

Istaknuti mirovni aktivista i borac za ljudska prava Aleksandar Čerkasov je rekao da je rat u Čečeniji devedesetih godina trebalo da posluži za podizanje rejtinga Borisa Jeljcina, jer ne izborima 1993. godine on nije dobio dovoljno glasova.
FREE DOWNLOAD
``Time što su pobeđivali na izborima sa 80 ili 90 odsto podrške, diktatori dokazuju da su dovoljno jaki, a to sprečava i opoziciju da ustane protiv diktatora. Izbori služe i da diktatori prikupljaju informacije, jer mediji nisu dovoljno razvijeni``, rekao je vanredni profesor uporedne politike na Institutu društvenih nauka Univerziteta u Tokiju Masaki Higašijima .
Majkl Anđeloni saradnik u istraživanjima organizacije Zaštitimo demokratiju koja je nastala sa ciljem sprečavanja popadanja demokratije u SAD, rekao je da se današnje autokrate biraju na izborima i oni malo po malo urušavaju demokratiju
Suosnivačica organizacije Anhek demokrasi iz Mađarske Sofija Banuta rekla je da Mađarska još nije kao Rusija, ali jeste ``mafijaška država`` i da, kako je istakla, vlada radi na kriminalne kreativne načine od 2010. godine kada je došla na vlast posle velike ekonomske krize.
Frančesko Ronki iz Direktorata za podršku demokratiji Evropskog parlamenta istakao je značaj pravosuđa, medija i skupštine i dodao da gde god se uspostavlja autoritarni režim, prva žrtva je skupština i ona je prva meta kao simbol pluralizma.
Frančesko Ronki iz Direktorata za podršku demokratiji Evropskog parlamenta istakao je da ne postoje hibridni režimi, već je neki sistem ili demokratija ili autokratija. On je naveo da je posebno za Mađarsku popularno etiketirati je kao neliberalnu demokratiju, ali da hibridni režim ne postoji i da nema kompromisa kad je reč o slobodi.