Web Analytics
Božić: Parlamentarni i lokalni izbori u jednom terminu - BetaRS

Božić: Parlamentarni i lokalni izbori u jednom terminu

Politika | 09.05.2023 | access_time 09:40
Božić: Parlamentarni i lokalni izbori u jednom terminu
Foto: Milos Miskov
Potpredsednica Skupštine Srbije i funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Sandra Božić izjavila je da cilj protesta "Srbija protiv nasilja" nije bio pijetet prema stradalima u nedavnim masovnim zločinima već da se organizatori iz dela opozicije "domognu fotelje".

"Sve ono što su tražili i pre nego što se ova tragedija desila a tiče se izbora biće apsolutno na raspolaganju. Ali neće birati na koji način i kada će ići izbori", rekla je Božić za TV Prva.

Prema njenim rečima, kad budu raspisani izbori "biće na svim nivoima, odnosno parlamentarni i lokalni - u jednom istom terminu".

Na pitanje kada će biti usvojene mere protiv nasilja o kojima je govorio predsednik države Aleksandar Vučić, ona je rekla da očekuje da to bude po hitnom postupku i da termin skupštinske sednice zavisi od toga kada će stići predlog vlade.

"Biće veoma brzo usvojene", rekla je Božić.

Govoreći o predstojećoj skupštini SNS, Božić je rekla da svi u toj stanci žele da Vučić ostane na njenom čelu umesto da se povuče i nada se da će on promeniti takvu svoju odluku.

Teme