Web Analytics
Osmani u razgovoru s Eskobarom: Primena sporazuma mora biti potpuna, Kosovo je konstruktivna strana - BetaRS

Osmani u razgovoru s Eskobarom: Primena sporazuma mora biti potpuna, Kosovo je konstruktivna strana

Kosovo | Izvor: Beta | 20.05.2023 | access_time 19:55
Osmani u razgovoru s Eskobarom: Primena sporazuma mora biti potpuna, Kosovo je konstruktivna strana
Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas u Podgorici tokom sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, da sporazumi sa Srbijom iz Brisela i Ohrida moraju biti potpuno primenjeni i da se moraju sprečiti napori Srbije da podriva njihovu primenu.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Osmani je posle polaganja zakletve predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, sa Eskobarom razgovarala o najnovijim dešavanjima na Kosovu i u regionu, sa posebnim osvrtom na implementaciju sporazuma sa Srbijom postignutih u Briselu i Ohridu.

Osmani je rekla da je Kosovo "konstruktivna strana" i naglasila da je pristalo na sprovođenje sporazuma postignutih u Briselu i Ohridu, "u celini i bez preduslova koji imaju za cilj da se fokusiraju samo na jedan član ili deo sporazuma", navedeno je u saopštenju.

Osmani je zahvalila SAD na "kontinuiranoj podršci i garanciji da je ceo proces u skladu sa Ustavom Kosova i u cilju očuvanja funkcionalnosti države i ubrzanja međunarodnih integracija".

Teme