Web Analytics
Predstavnici državotvorne opozicije: Nećemo na razgovore sa Vučićem, nećemo na njegovo kanabe - BetaRS

Predstavnici državotvorne opozicije: Nećemo na razgovore sa Vučićem, nećemo na njegovo kanabe

Politika | 29.05.2023 | access_time 15:05
Predstavnici državotvorne opozicije: Nećemo na razgovore sa Vučićem, nećemo na njegovo kanabe
FOTO: AMIR HAMZAGIĆ

Predstavnici opozicije, koja sebe označava državotvornom, poručili su danas da neće ići na razgovore sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na koje je pozvao, poručivši mu da mora da što pre podnese ostavku.

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović je, na konferenciji za novinare u holu skupštine Srbije, rekao da su neophodni fer vanredni izbori na svim nivoima, napominjući da "što pre ode ova vlast biće i manja šteta koju pravi".

"Vučić sprovodi francusko-nemački plan i ne može da se izvuče od odgovornosti", rekao je Mihailović, navodeći da su postupci Vučića "veleizdaja".

Predstavnik stranke Zavetnici Dragan Nikolić je rekao da "držvotvorna opozicija neće ići na kanabe kod Vučića, već on mora da dođe u skupštinu da odgorava na naša pitanja", kao i da je tu sednicu neophodno što pre održati sa Kosovom kao jedinom temom.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je rekao da ova opozicija zahteva od predsednika skupštine Srbije Vladimira Orlića da raspiše lokalne izbore u sve četiri opštine na severu Kosova i tako "počnemo da obnavljamo suverenitet države Srbije na tom delu naše južne pokrajine".

Takođe je istakao da traže od Vučića da prekine pregovore sa Prištinom u Briselu i da Kosovo bude tema u Ujedinjenim nacijma, kao i vlada zatraži hitnu sednicu Saveta bezbenosti UN zbog dešavanja na severu Kosova, dok još predsedava Rusija.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović je istakao da je Vučićeva kosovska politika doživela "potupni slom" i da se to u simboličnom smislu vidi u skidanju srpskih zastava za zgrada opština na severu Kosova i postavljanjem zastave "kosovske tvorevine".

"Neće ostati ni kamen na kamenu od naše države ako se ova politika nastavi. Preduslov svega je da Vučić ode sa vlasti, posle prihvatanja francusko-nemačkog sporazuma kojim je de fakto priznao Kosovu nezavisnost izgubio je legitimitet", rekao je Jovanović.Teme