Web Analytics
Cvijanović: Prelet američkih bombardera iznad BiH provokativan čin - BetaRS

Cvijanović: Prelet američkih bombardera iznad BiH provokativan čin

Region | Izvor: Beta | 29.05.2023 | access_time 17:45
Cvijanović: Prelet američkih bombardera iznad BiH provokativan čin
Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović osudila je sutrašnje preletanje američkih bombardera iznad te zemlje, navodeći da je taj čin nepotreban i provokativan i da se nikada ne bi saglasila sa takvom odlukom.

Cvijanović je rekla da Predsedništvo BiH nije donelo odluku da američki bombarderi nadleću BiH i da o tome nije ni upoznato.

"Nikada na tako nešto ne bih dala saglasnost, ni kao član Predsedništva BiH ni u bilo kom drugom svojstvu", kazala je Cvijanović za novinsku agenciju Srna.

Navela je i da "nema potrebe" da poslanik Partije demokratskog progresa u Skupštini Republike Srpske Igor Crnadak "dokazuje svoj očaj izmišljenim temama".

Crnadak je ranije danas rekao da je Predsedništvo BiH moralo da odobri sutrašnji prelet američkih vojnih aviona, navodeći da svaka vojna jedinica koja ulazi na teritoriju BiH, mora imati saglasnost tog tela.

"Ne znam da li je to donelo Predsedništvo sa Željkom Cvijanović ili raniji saziv, ali Predsedništvo je to moralo odobriti", rekao je Crnadak.

Teme