Web Analytics
Rusija izdala nalog za hapšenje američkog senatora Lindzija Gremjema zbog komentara o Ukrajini - BetaRS

Rusija izdala nalog za hapšenje američkog senatora Lindzija Gremjema zbog komentara o Ukrajini

Region | Izvor: Beta | 29.05.2023 | access_time 19:20
Rusija izdala nalog za hapšenje američkog senatora Lindzija Gremjema zbog komentara o Ukrajini
Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je danas nalog za hapšenje američkog senatora Lindzija Grejema nakon njegovih komentara u vezi sa borbama u Ukrajini.

Američki senator Lindzi Grejem je tokom sastanka sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim u petak izjavio da je "smrt Rusa najuspešnije trošenje američkog novca" u sklopu pomoći Ukrajini.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov prokomentarisao je u nedelju da je "teško zamisliti veću sramotu za državu od takvih senatora".

Istražni komitet, najveća agencija za krivične istrage u Rusiju, pokrenuo je krivičnu istragu protiv Grejema, a Ministarstvo unutrašnjih poslova je nakon toga izdalo nalog za njegovo hapšenje.

Grejem je među više od 200 američkih članova Kongresa kojima je Moskva prošle godine zabranila ulazak u Rusiju.

Republikanac koji predstavlja Južnu Karolinu je napisao da Tviteru da mu "veliku radost donosi saznanje da je njegova posvećenost Ukrajini izazvala gnev Putinovog režima".

"Nastaviću da stojim uz i za slobodu Ukrajine sve dok svaki ruski vojnik ne bude proteran sa ukrajinske teritorije. Nalog za hapšenje koji je izdala Putinova korumpirana i nemoralna vlada nosiću kao znak časti", napisao je on.

Teme