Web Analytics
Siniša Kovačević podneo ostavku na mesto predsednika skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje - BetaRS

Siniša Kovačević podneo ostavku na mesto predsednika skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje

Politika | Izvor: Beta | 29.05.2023 | access_time 20:10
Siniša Kovačević podneo ostavku na mesto predsednika skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje
Poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević poneo je ostavku na mesto predsednika Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje, saopštila je danas ta stranka.

Kovačević je u saopštenju naveo da je, kao izvestilac odbora, odbio da govori o izveštaju Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na skupštinskoj sednici, jer je, kako je dodao, bio suočen sa apsolutnim neslaganjem sa tim usvojenim izveštajem koji je "nekonzistentan, nedobronameran, netačan i tendenciozan".

"Isto tako, u nekoliko prethodnih navrata nije mi preglasavanjem u okviru odbora bilo omogućeno da govorim i izvestim na teme koje su bile na dnevnom redu odbora", dodao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, njegov zamenik u odboru Nebojša Bakarec, ovlašćen je umesto njega da u kontekstu političkih i moralnih normi izvesti o odnosu odbora prema izeveštaju, "a ne da ga on tumači i brani".

"Taj izveštaj je trebalo da bude sveden na opservaciju da je većinom od deset prema šest glasova, uz jedan uzdržan, taj izveštaj usvojen", naglasio je on.

Kovačević je ocenio da bi bilo očekivano da se u tom izveštaju nađe i nekoliko afirmativnih rečenica, ali dodao da je zaista trebalo elaborirati šta je sve u njemu dobro i zbog čega se on usvaja.

"Naravno, ono što se nije očekivalo i što nije trebalo da se dogodi su salve besmislica i govor mržnje koji je usledio, milion puta ponovljene rečenice o ugroženosti predsednika i njegove familije, odbrana rijaliti programa, kukasti krstovi na zgradi jednog od članova, ko je prvi doneo rijaliti u Srbiju", naveo je Kovačević.

Teme