Web Analytics
Novi Sad: Protest roditelja đaka u školi Prva vojvođanska brigada - BetaRS

Novi Sad: Protest roditelja đaka u školi Prva vojvođanska brigada

Vojvodina | 30.05.2023 | access_time 09:35
Novi Sad: Protest roditelja đaka u školi Prva vojvođanska brigada
FOTO: DRAGAN GOJIC
Roditelji učenka novosadske škole "Prva vojvođanska brigada" organizovali su jutros pred početak nastave protest zbog čestih dojava o bombama u toj školskoj zgradi.

Juče je u toku dana ponovo bilo dojava o bombi u više novosadskih škola, između ostalog u školi "Jožef Atila" i "Prva vojvođanska brigada".

Prema nezvaničnim informacijama, iz prepiski sa školskih vajber grupa, juče se videlo da je u ovoj školi tokom pregleda policije dvoje dece ostalo u boravku škole.

Kako prenosi Nova S, "Prva vojvođanska brigada" je jedna od škola u kojima se često dešavaju dojave o bombama zbog čega roditelji traže da uprava škole više komunicira sa Savetom roditelja, budući da zvanične informacije izostaju, kao i da se definiše protokol o obaveštavaju u ovakvim situacijama.
{Related: 183311}

Jutrošnjem protestu je prisustvovala i Isidora Radmanović iz Saveta roditelja Osnovne škole "Jožef Atila", koja je potvrdila da je ta škola pregledana za svega osam minuta, zbog čega će danas predati dopis policiji da se roditeljima objasni kako je škola od više hiljada kvadrata pregledana u tako kratkom roku.

"Ili neka nam kažu da su dojave lažne i da mi na svoju odgovornost šaljemo decu ili neka urade pregled kako treba. Ovo ovde je roditeljska samoodbrana zato što smo shvatili da ako mi ne preuzmemo u svoje ruke da štitimo našu decu, ne štite ih ni država ni sistem", rekla je ona.

Juče su na ove slučajeve reagovali i iz novosadskog odbora stranke Zajedno, zatraživši od nadležnih da hitno ustanove bezbednosne procedure za situacije kada se istražuju dojave o bombama u školama, optuživši pri tom gradske vlasti, policiju i direktora školskih ustanova za nemar.

Objavili su i prepiske iz vajber grupa koji potvrđuju navedene informacije.

Teme