Web Analytics
Sijarto: Ambasador u Prištini obišao četiri povređena mađarska vojnika - BetaRS

Sijarto: Ambasador u Prištini obišao četiri povređena mađarska vojnika

Politika | 30.05.2023 | access_time 09:45
Sijarto: Ambasador u Prištini obišao četiri povređena mađarska vojnika
FOTO: MILAN OBRADOVIC
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas da je mađarski ambasador u Prištini Jožef Bence obišao četiri vojnika iz mađarskog kontingenta Kfora povređena u sukobima na severu Kosova.

"Naš ambasador u Prištini Jožef Benče upravo je u američkoj bolnici posetio četvoricu mađarskih vojnika kojima je potrebno lečenje zbog povreda od šrapnela", naveo je Sijarto na Fejsbuku.

On je dodao da je jedan od njih morao da bude operisan, ali da vojnici nisu u životnoj opasnosti.

U sukobima na severu Kosova, gde srpski demonstranti traže povlačenje albanskih gradonačelnika, u ponedeljak je povređeno oko 25 pripadnika snaga koje predvodi NATO (Kfor), saopštila je ta misija.

Nekoliko vojnika iz italijanskog i mađarskog kontingenta Kfora "bili su mete neprovociranog napada i zadobili su traumatske povrede sa prelomima i opekotinama od eksplozije zapaljivih uređaja", navodi se u saopštenju.

Snage Kfora i građani okupljeni ispred opštine Zvečan na severu Kosova sukobili su se u ponedeljak posle podne, bačeni su suzavac i šok bombe, a sukoba je bilo i u Leposaviću i Zubinom Potoku.

Vojnici Kfora su u većem broju prisutni na severu Kosova, gde je situacija napeta od petka, kada su specijalne jedinice kosovske policije zauzele zgrade lokalnih samouprava u četiri opštine sa srpskom većinom, kako bi omogućile da u njih uđu novi gradonačelnici Albanci.

Teme