Web Analytics
Folksvagen potpisao sporazum o ulaganju u istočnoj Kini - BetaRS

Folksvagen potpisao sporazum o ulaganju u istočnoj Kini

Ekonomija | 31.05.2023 | access_time 14:15
 Folksvagen potpisao sporazum o ulaganju u istočnoj Kini
FOTO: Xinhua

Folksvagen će izgraditi centar za istraživanje i razvoj, inovacije i nabavku potpuno povezanih električnih automobila u Hefeju, glavnom gradu istočne kineske provincije Anhui, proističe iz investicionog sporazuma potpisanog 30. maja u tom gradu, objavila je Sinhua.

Folksvagen je potpisao ugovor sa Zonom ekonomskog razvoja Hefej, najavljujući ulaganje od oko milijardu evra (oko 1,07 milijardi američkih dolara) za pokretanje nove kompanije početkom 2024. godine, za koju se očekuje da će okupiti 2.000 stručnjaka za istraživanje i razvoj i nabavku.

"Sa sedištem u Hefeju, kompanija pod projektnim nazivom 100 % TechCo biće najveće takvo postrojenje grupacije u svetu. Kombinovaće timove za razvoj i istražovanje vozila i komponenti sa nabavkom, uz integraciju najsavremenijih tehnologija od lokalnih dobavljača", rekao je Ralf Brandsteter, predsednik i izvršni direktor Folksvagen grupe Kina, na ceremoniji potpisivanja.

On je rekao da se očekuje da će novi centar postepeno skratiti vreme razvoja novih proizvoda i tehnologija za oko 30 odsto.

"Zahvaljujući podršci vladinih odeljenja i zvaničnika koji su uključeni, uspeli smo da postignemo dogovor za veoma kratko vreme. Ova vrsta brzine Kine je ključna za unapređenje naše strategije ‘u Kini, za Kinu’ za suočavanje sa trendovima koji definišu tržište u ranoj fazi i značajno povećanje tempa inovacija", rekao je Brandsteter.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT