Web Analytics
Naslovne strane za četvrtak, 1. jun 2023. godine - BetaRS

Naslovne strane za četvrtak, 1. jun 2023. godine

Društvo | 01.06.2023 | access_time 07:55
Naslovne strane za četvrtak, 1. jun 2023. godine
FOTO: MILAN OBRADOVIC

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 1. jun 2023, pišu o stanju na severu Kosova i predstojećem protestu "Srbija protiv nasilja" u Beogradu.

ALO - Kosovski premijer Aljbin Kurti uputio poruku "Srbi, marš sa Kosova ili ćete na robiju". Nevreme opustošilo zapadnu Srbiju, građani kažu "Molimo boga da prestane ova kiša".

BLIC - "Ledeni tretman za Kurtija", o stavovima zvaničnika SAD i Francuske zbog stanja na severu Kosova. "Postali smo partneri najvećih svetskih igrača", kaže direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

VEČERNJE NOVOSTI - "Pucali su otpozadi, istrajaćemo", kaže Srbin ranjen u ponedeljak u Zvečanu u sukobu lokalnog stanovništva s međunarodnim i kosovskim snagama. "Paklica cigareta ide i do 600 dinara", o novom poskupljenju cigareta od jula.

DANAS - "Prsten oko Andrićevog venca", o najavi petog protesta "Srbija protiv nasilja" u subotu u centru Beograda. "Kupovna nemoć u Srbiji sve veća", o platežnoj sposobnosti građana.

INFORMER - Analiza uglednog kineskog vojnog eksperta "Nato hoće da izazove novi rat na Kosmetu". Uz niz uvredljivih kvalifikacija list piše da Kurti preti "Srbi idite sa Kosova!" Piše da preti i Dmitrij Medvedev "Ubićemo britanskog premijera".

KURIR - Pod naslovom "Udar na Kurtija" o kaznama zbog izazivanja nasilja na Kosmetu. O presudi Haškog tribunala "Frenkiju i Stanišiću po 15 godina robije".

NOVA - "Protest protiv nasilja u subotu", o petom protestu "Srbija protiv nasilja" u centru Beograda. "Bio sam izložen uvredama i teroru većine", kaže poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević o ostavci u skupštinskom Odboru za kulturu i informisanje.

POLITIKA - "Albanci se spremaju za 'marš na sever'", o stanju na severu Kosova. "Svakog dana 13 osoba u Srbiji umre zbog raka pluća", povodom Svetskog dana bez duvanskog dima.

SRPSKI TELEGRAF - Razdor zbog Kosova "Amerika štiti Srbe, Nemačka Kurtija". Putin na udaru "Hiljade legionara kreću na Moskvu!"

Teme