Web Analytics
Tomašević (Nada); Bakarec zlonamerno spinuje, ja sam rezervni oficir, normalno je da vežbam gađanje - BetaRS

Tomašević (Nada); Bakarec zlonamerno spinuje, ja sam rezervni oficir, normalno je da vežbam gađanje

Politika | 01.06.2023 | access_time 14:15
Tomašević (Nada); Bakarec zlonamerno spinuje, ja sam rezervni oficir, normalno je da vežbam gađanje
FOTO: AMIR HAMZAGIĆ

Poslanik iz koalicije Nada Nenad Tomašević demantovao je danas da je fotografija na kojoj se vide on i lider Nove DSS Miloš Jovanović u uniformama, a kojom poslanik SNS Nebojša Bakarec danima maše u Skupštini Srbije, nastala samo nekoliko dana nakon masakra u Ribnikaru i nazvao to "zlonamernim spinovanjem".

"Prvo, ja sam rezervni oficir, po činu sam major, završio sam školu rezervnih oficira u Bileću sa prosekom 9,71 kao drugi u klasi. Učesnik sam ratova od 1991 do 1996. godine, član sam Saveza rezervnih vojnih starešina i naravno da sa mojim prijateljem Jovanovićem pripadnikom 63. padobranske specijalne brigade idem u streljanu na gađanje", rekao je Tomašević na sednici Skupštine.

Dodao je da je ta fotografija nastala 1. oktobra 2022, a ne 7. maja 2023, kako "bezočno poslanik Bakarec spinuje".

Bakarec je više puta pokazivao Tomaševićevu fotografiju tvrdeći da su se poslanici Nade slikali posle masakra u istoj pozi kao na fotografiji na kojoj su navodno maloletni napadač iz škole K.K. i njegov otac.

I pored toga, Orlić je upozorio Tomaševića da mu sledeći put neće dati reč, jer je naknadno utvrdio da poslanik Nade u stvari nije ni imao pravo na dva minuta replike.

Poslanici i dalje razmatraju prvu tačku dnevnog reda, izveštaj REM-a o nasilju u medijima.

Dosadašnji tok sednice obeležili su upravo govori Nebojše Bakareca u kojima targetira i vređa opoziciju i medije, kao i to što predsedavajući Vladimir Orlić oduzima vreme svakom poslaniku opozicije koji ukaže na povredu Poslovnika. Poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta iz "Moramo Zajedno" dobio je čak dve opomene iako nije dobio reč.

Teme