Web Analytics
Ukrajina kaže da je presrela sve ruske rakete i dronove u napadu na Kijev - BetaRS

Ukrajina kaže da je presrela sve ruske rakete i dronove u napadu na Kijev

Svet | Izvor: Beta-AFP | 02.06.2023 | access_time 10:30
Ukrajina kaže da je presrela sve ruske rakete i dronove u napadu na Kijev
Ukrajinske vlasti saopštile su danas da su presrele "sve" ruske rakete i dronove koji su bili upućeni na Kijev u šestom velikom napadu u isto toliko dana na glavni grad, kao i da je bilo najmanje dvoje ranjenih.

"Svih 15 krstarećih raketa i 21 borbeni dron uništila je vazduhoplovna odbrana", napisale su preko Telegrama ukrajinske vazduhoplovne snage.

Šef lokalne vojne uprave Sergej Popko rekao je da su Rusi upotrebili rakete tipa X-101/555 i eksplozivne dronove Šahed.

"Teror na Kijev sa vazdušnim napadima se nastavlja", rekao je on preko Telegrama, navodeći da su Rusi tokom poslednjih šest dana izveli šesti vazdušni udar na grad.

Prema ukrajinskom javnom tužilaštvu koje je otvorilo istragu jedno 11-ogodišnje dete je ranjeno a jedan 68-ogodišnji muškarac prebačen u bolnicu posle ovog "velikog napada". Takođe su oštećene kuće i vozila, naveo je isti izvor.

Šef policije Kijevske oblasti Andrij Nebitov je rekao da je oštećeno pet stambenih zgrada u ovom novom ruskom napadu. On je rekao da je vazdušna uzbuna noćas trajala više od dva sata.

Rusija je od početka maja pojačala napade dronovima i raketama na Kijev, često noću, što je taktika koju Ukrajina kaže da je namenjena da terorizuje civilno stanovništvo u vreme kada ukrajinska vojska govori da završava pripreme za kontraofaznivu da povrati teritorije koje je Moskva okupirala.

Rusija kao obično javlja da su njeni napadi uvek s uspehom usmereni na vojne ciljeve.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Odbojka

Hronika