Web Analytics
Niš: Meštani Matejevca najavljuju nove proteste i krivične prijave zbog oduzimanja pašnjaka - BetaRS

Niš: Meštani Matejevca najavljuju nove proteste i krivične prijave zbog oduzimanja pašnjaka

Društvo | 02.06.2023 | access_time 17:00
Niš: Meštani Matejevca najavljuju nove proteste i krivične prijave zbog oduzimanja pašnjaka
FOTO: Biljana Ljubisavljević

Stanovnici Gornjeg Matejevca kraj Niša najavili su danas nove proteste i krivične prijave protiv nadležnih koji nisu reagovali na, po njihovim navodima, "protivzakonitu" odluku Skupštine grada da meštanima tog sela posle tri decenije korišćenja bude oduzeto 40 hektara pašnjaka na brdu Beli vrh.

Odbornik u Skupštini opštine Pantelej Slaviša Dinić najavio je da će 6. juna meštani ponovo protestovati ispred Skupštine grada, a da će drugog vikenda u junu u znak protesta izaći na brdo Beli vrh.

"Od kad smo krenuli sa protestima niko nam se iz grada nije obratio, ali mi i ne želimo da pregovaramo. Mi tražimo da ponište nezakonitu skupštinsku odluku", izjavio je Dinić na konferenciji za novinare.

On je rekao da meštani više od mesec dana nisu dobili odgovor na pitanje šta grad planira sa oduzetim zemljištem.

"Prvo je bilo ćutanje, a zatim su usledili nemušti odgovori da neće biti iskopavanja litijuma, da se neće saditi višnje i neće čuvati ovce. Šta će biti, to nas zanima", rekao je Dinić.

Najavio je da meštani Gornjeg Matejevca "sasvim sigurno neće dozvoliti" da neko jednog dana ogradi njihove pašnjake.

"Predstavnici grada manipulišu prihodom koji će grad imati od zakupa tog zemljišta. Matejevac neće imati nikakvu korist od tog zakupa. Korist će imati jedan čovek ili mala grupa ljudi", rekao je odbornik.

Novi protest stanovnika Gornjeg Matejevca najavljen je za utorak, 6. jun, u 19 časova.

Teme