Web Analytics
Naslovne strane za subotu, 3. jun 2023. godine - BetaRS

Naslovne strane za subotu, 3. jun 2023. godine

Društvo | 03.06.2023 | access_time 10:50
Naslovne strane za subotu, 3. jun 2023. godine
Foto: Beta/Emil Vas

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 3. jun 2023, pišu o stanju na Kosovu i predlozima za smirivanje, o odluci Vlade Srbije da ranije završi školsku godinu i protestima "Srbija protiv nasilja".

BLIC - List piše o odluci Vlade Srbije u tekstu "11 odgovora na sva pitanja o završetku školske godine". "Opozicija šeta oko Predsedništva, dolaze i desničari?", o protestu "Srbija protiv nasilja". "Kvinta i EU prelomile: Plan od osam tačaka za smirivanje tenzija na Kosovu", piše list.

ALO - "Zvicer zaratio sa klanom Amerika", o navodnim sukobima "Kavačkog klana" i "klana Amerika" u Kolumbiji. "Detaljan plan i program za sve školarce", o ranijem završetku školske godine.

VEČERNJE NOVOSTI - "Ništa od uvođenja embarga Rusima", o samitu Evropske političke zajednice u Moldaviji. "Najmlađi ostaju u boravku", o odluci Vlade Srbije da ranije završi školsku godinu.

DANAS - "Premijer liga pojela dobit Telekoma", piše list. Glumac Nenad Hadži Maričić ocenjuje za list: "Vlast sama čini da joj kraj dođe brže".

INFORMER - "Šolc i Makron uštrojili Kurtija", o zahtevu francuskog predsednika i nemačkog kancelara za povlačenje policije sa severa Kosova. "Napadaju Predsedništvo, a bore se protiv nasilja", piše list o najavi da će građani tokom protesta "Srbija protiv nasilja" okružiti zgradu Predsedništva.

KURIR - "Motiv masakra i dalje je misterija", mesec dana od masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. O odluci vlade da ranije završi školsku godinu u tekstu "Kraj škole, zaključne ocene do utorka, ko želi da ih popravi, rok je 20. jun".

NOVA - O retorici predstavnika vlasti prema učesnicima protesta "Srbija protiv nasilja" u tekstu "'Hijene' postale građani čije zahteve treba čuti". "Odluka servirana, ništa nas nisu pitali", o reakcijama roditelja i nastavnika na odluku o ranijem završetku školske godine.

POLITIKA - "Plan Šolca i Makrona u osam novih tačaka" za rešenje situacije na Kosovu. Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović za list kaže "Balkanski tok doprineo sigurnijem snabdevanju gasom".

SRPSKI TELEGRAF - "Kurti napravio listu za progon Srba", navodi list. "Markus iz BIA bio šef mafije?", o podacima sa "Skaj" telefona koji ukazuju da je neko iz Bezbednosno-informativne agencije pomagao klanovima Darka Šarića i Veljka Belivuka.

Teme