Web Analytics
Obradović (Dveri):Podržavamo svenarodne proteste 'Srbija protiv nasilja', ne guramo se u prve redove - BetaRS

Obradović (Dveri):Podržavamo svenarodne proteste 'Srbija protiv nasilja', ne guramo se u prve redove

Politika | 03.06.2023 | access_time 11:00
Obradović (Dveri):Podržavamo svenarodne proteste 'Srbija protiv nasilja', ne guramo se u prve redove
Foto: Beta/ Amir Hamzagic

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da ta stranka podržava svenarodne proteste "Srbija protiv nasilja", ali da trenutno ne učestvuje u organizaciji ni tog protesta niti bilo kog drugog.

Obradović je za list Danas rekao da su Dveri učestvovale u formulisanju zahteva protesta "Srbija protiv nasilja" na sastanku opozicije u Skupštini Srbije, pre održavanja prvog protesta početkom maja.

"Naši predstavnici i pristalice su na svakom protestu, ali se ne guraju u prve redove iza šetalice, ne dajemo izjave za medije i ne prisvajamo narodno nezadovoljstvo. Nismo u organizaciji. Trenutno ne učestvujemo ni u kakvim drugim protestima izuzev stalnih akcija protiv primene protivustavnog francusko-nemačkog sporazuma i izdaje Kosova i Metohije", kazao je Obradović.

Upitan o protestu "Stop nasilju nad Srbima na KiM" koji je takođe zakazan za danas kao i protest "Srbija protiv nasilja", predsednik Dveri kaže da ne zna ništa o tome, ali da ne razume šta može biti sporno u tome da se istakne i problem nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

"Zar KiM nije deo Srbije i zar naši sugrađani na KiM ne trpe nasilje od separatističke i terorističke vlasti u Prištini? Ko će da ih se seti i da ih podrži, ako ne mi u Beogradu i širom Srbije", upitao je Obradović.

Ocenio je da bi vanredni izbori bili ne samo jedino rešenje za izlazak iz aktuelne krize, već i "brana predaji Kosova i Metohije", navodeći da vlast i deo "prozapadne opozicije", "beže od teme vanrednih izbora".

"U više navrata sam se obratio lično kolegama iz prozapadne opozicije u cilju nadogradnje postojećih zahteva, koji nisu sporni i na kojima treba insistirati do kraja. Mi iz državotvornog bloka patriotske opozicije već mesecima tražimo ostavku predsednika Srbije (to je inače jedino što se skandira na protestima), a sada i kompletne Vlade Srbije", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, potreban je mehanizam koji će razvlastiti režim da više ne može samostalono da odlučuje, a to može da obezbedi upravo prelazna, tehnička vlada koja bi trajala od šest do 12 meseci i bila sastavljena od predstavnika vlasti i opozicije.

Teme