Web Analytics
POKS traži vanredne izbore na svim nivoima - BetaRS

POKS traži vanredne izbore na svim nivoima

Politika | 04.06.2023 | access_time 15:55
POKS traži vanredne izbore na svim nivoima
Foto: Amir Hamzagic

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je i danas zatražio raspisivanje izbora na svim nivoima, te ocenio da je to "jedino rešenje" za narasle tenzije u društvu.

POKS je u saopštenju naveo i da bi predsednik Srbije Aleksandra Vučić, umesto da o priča o izborima, trebalo i da ih raspiše.

Ta stranka je podsetila i da su "zbog krize u zemljii" izbore na svim nivoima, uz njih, od Vučića tražili i Nova Demokratska stranka Srbije, stranka Zavetnici i pokret Dveri.

Lider POKS-a Vojislav Mihailović je kazao da je od prihvatanja sporazuma sa Prištinom u Briselu u februaru i njegove implementacije u Ohridu u martu, zahtev da se narodu pruži prilika da na izborima odluči kojim putem će zemlja ići ponovljen nekoliko puta.

Kazao je i da se "svaki put vlast pravila da ga nije čula", te ocenio da su izbori na svim nivoima jedino rešenje za narasle tenzije u društvu.

Oni su i "jedini demokratski način da se narod izjasni o načinu rešavanja pitanja Kosova, nasilja u društvu koje je generisalo ponašanje vlasti, njihovi tablodni mediji i ekonomska kriza za koju vladajuća stranka nema rešenje", dodao je Mihailović.

Teme