Web Analytics
MUP o incidentu, u subotu, ispred skupštine Srbije: Amerikancu 30 dana zatvora, muškarcu 15 dana - BetaRS

MUP o incidentu, u subotu, ispred skupštine Srbije: Amerikancu 30 dana zatvora, muškarcu 15 dana

Društvo | 04.06.2023 | access_time 16:55
MUP o incidentu, u subotu, ispred skupštine Srbije: Amerikancu 30 dana zatvora, muškarcu 15 dana
FOTO: MILAN OBRADOVIC

Prekršajni sud u Beogradu, je zbog incidenta u subotu uveče ispred skupštine Srbije i neprijavljenoi boravka državljaninu SAD odredio zatvor od 30 dana, dok je muškarac (22), zbog incidenta, osuđen na 15 dana zatvora u koji je sproveden, saopštilo je danas ministarstvo unutršnjih poslova (MUP) Srbije.

To ministarstvo je u saopštenju navelo i da su prethodno, nakon konsultacija sa tužilaštvom, protiv muškarca (22) i državljanina SAD, "koji neprijavljeno boravi u Srbiji", podnete prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira.

"Protiv američkog državljanina podneta je i prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o strancima", piše u saopštenju.

Policija je dovela u službene prostorije muškarca (22) koji se sumnjiči da je sinoć, na Trgu Nikole Pašića, ispred Skupštine Srbije zadao više udaraca američkom državljaninu koji je, kako se sumnja, "prethodno provocirao građane koji su se tu nalazili", piše u saopštenju.

U centru Beograda sinoć je organizovan protest "Srbija protiv nasilja", a po navodima pojedinih medija u incidentu su učestvovali pripadnici takozvanih Narodnih patrola koji nemaju veze s organizatorima okupljanja.

Teme