Web Analytics
Tomanović: Tužiteljka Savović postupala u predmetu protiv Telekoma, tužba odbačena kad je smenjena - BetaRS

Tomanović: Tužiteljka Savović postupala u predmetu protiv Telekoma, tužba odbačena kad je smenjena

Društvo | 06.06.2023 | access_time 13:50
Tomanović: Tužiteljka Savović postupala u predmetu protiv Telekoma, tužba odbačena kad je smenjena
FOTO: MILAN OBRADOVIC

Advokatska kancelarija Tomanović saopštila je danas da je smenjena tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović postupala po krivičnoj prijavi "Junajted medije" (United Media) protiv preduzeća "Telekom Srbija" i da je tužba odbačena nakon što je ona zamenjena.

Tužbu protiv "Telekoma" i direktora Vladimira Lučića je, kako se dodaje u saopštenju, podneo advokat Zdenko Tomanović, kao punomoćnik "Junajted medije" i "SBB-a", zbog sumnje da su izvršili krivično delo zaključenja restriktivnog sporazuma.

"Tužiteljka Savović ne samo da nije odbacila krivičnu prijavu već je uzela u rad i postupala po prijavi i skoro dve godine vršila različite provere dajući brojne naloge Upravi kriminalističke policije kao i Komisiji za zaštitu konkurencije", navodi se u saopštenju.

Zbog njene smene iz Posebnog Odeljenja za suzbijanje korupcije, advokatska kancelarija navodi da joj je predmet oduzet i dat u rad drugoj tužiteljki.

"Upravo onoj (tužiteljki) koja je iz nižeg tužilaštva upućena na rad u Više tužilaštvo bez prethodnog izbora u to tužilaštvo. Nakon mesec i po dana nakon preuzimanja predmeta i promene tužiteljke krivična prijava je odbačena", piše u saopštenju.

Kancelarija dodaje da će podnosioci krivične prijave preduzeti dalje pravne korake protiv te odluke jer po stavu podnosioca krivične prijave "nije dozvoljeno vršiti sporazumno i usaglašeno delovanje radi podele tržišta sa namerom potiskivanja drugih tržišnih konkurenata".

Teme